Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Nieuwe locatie tijdelijke hondenborden

18 juli 2006 print
Hondenroutes en honden losloopgebieden zijn duidelijk aangegeven met opvallende borden en paaltjes. Ook dit jaar wordt aan knelpunten extra aandacht geschonken met een speciaal bord.

Extra attentie bord voor ongewenst gedrag

Veel hondenbaasjes en hondenuitlaters houden zich goed aan de regels. Maar jammer genoeg niet iedereen. Wij krijgen nog veel klachten over uitwerpselen op andere groenstroken, speelveldjes en zelfs op de stoep. Vaak aansluitend aan een route of losloopgebied.

Om nog eens extra duidelijk te maken dat dit niet de bedoeling is, zijn er speciale borden ontwikkeld om op deze plaatsen hiervoor extra aandacht van de hondenuitlater te vragen.

Nieuwe locaties

De komende periode zijn de borden te vinden op/ bij de:
* Monnetflat/ Romeflat

* Glanskopmees/Korte Polderweg/ Grauwe Gans
* Gebied tussen Rozenlaan/ Irislaan/ Gerberalaan/ Seringenlaan
* Speelvelden Muur

Extra controles: boete verhoogd

Op de plekken waar de borden staan wordt extra gecontroleerd door de gemeentesurveillanten. Bij constatering van een overtreding kunt u een boete krijgen. Deze is met ingang van 2006 verhoogd en kan oplopen tot EUR95,= per overtreding.

Nieuwe plaatsen doorgeven

Heeft u een idee voor een nieuwe locatie, mail dan bij voorkeur naar: gemeente@uithoorn.nl, (o.v.v. hondenborden), of telefonisch (513111) of schriftelijk (gemeente Uithoorn, postbus 8, 1420 AA Uithoorn).

^
Tijdelijk hondenbord

* Honden