RandstandRail


18-7-2006
Tarieven voor chipkaart RandstadRail regio Rotterdam bekend

Het dagelijks bestuur van de stadsregio Rotterdam heeft de tarieven bepaald voor het gebruik van de chipkaart in de voertuigen van RandstadRail. Deze lightrailverbinding gaat vanaf september rijden tussen Rotterdam en Den Haag over de voormalige Hofpleinlijn. De tarieven komen overeen met die van de metro in Rotterdam en de overige delen van de regio.

Vaste voet en kilometerprijs
Bij de start van de dienstregeling van RandstadRail in september zal de chipkaart, naast de strippenkaart, als vervoersbewijs voor de hele lijn gelden. De reizigers betalen binnen het gebied van de stadsregio Rotterdam (tot halte Pijnacker-Zuid) voor iedere rit een vast bedrag van 0,67 en voor iedere kilometer die zij reizen 0,11. Als reizigers binnen 35 minuten overstappen op een andere vorm van openbaar vervoer waar zij ook met de chipkaart kunnen reizen, hoeven zij niet opnieuw de vaste voet te betalen. Voor oudere reizigers die recht hebben op een gereduceerd tarief geldt een korting van 34%.

2-reizenkaartje en abonnementen
Met het metro 2-reizenkaartje van 4,90 kunnen reizigers twee keer één uur in de metro en op de Hofpleinlijn reizen, ongeacht de afgelegde afstand of het aantal overstappen binnen het metrosysteem. Dit kaartje is vooral bedoeld voor mensen die incidenteel reizen en kan gezien worden als wegwerpkaartje. Van reizigers met een sterabonnement wordt het abonnement op een chipkaart gezet.

Nieuw abonnement
Voor RandstadRail wordt het Hofpleinabonnement geïntroduceerd, gebaseerd op de tariefkilometer. Dit nieuwe abonnement kent een vast recht met een gereduceerd kilometertarief. 5 vastrecht per maand geeft recht op een korting van 20% op de vaste voet en het kilometertarief en bij 20 vastrecht per maand bedraagt die korting 40%.

Rotterdam, 18 juli 2006

omhoog meer informatie over de dienstregeling en routes