Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 18 juli 2006

Politie krijgt melding van schennispleger

TETERINGEN: Een 35-jarige inwoonster van Breda heeft aangifte gedaan van een schennispleger. De vrouw is maandagmiddag, rond 17:45 uur aan de Tilburgsebaan geconfronteerd met een schennispleger. De politie heeft in de omgeving van het cadettenkamp nog een onderzoek ingesteld, maar heeft daar niemand aangetroffen.

Jonge dieven aangehouden

BREDA: Bij het zwembad aan de Wolfslaardreef heeft de politie maandagavond een 12-jarige jongen en een 10-jarig meisje, beide afkomstig uit Breda aangehouden. Een getuige had gezien dat het tweetal uit een tas van een 12-jarig meisje een mobiele telefoon had gestolen. Een beveiligingsmedewerker trof gestolen mobieltje korte tijd later aan in het kluisje van het tweetal. De jonge diefjes zijn overgedragen aan de politie, die hen voor verhoor mee hebben genomen naar het bureau. Na het afleggen van een bekennende verklaring is het duo overgedragen aan de ouders. De misstap van de twee kinderen zal worden besproken met het Openbaar Ministerie.

Bromfietser gewond bij verkeersongeval

BREDA: Op de kruising Slingerweg en Tramsingel is maandagavond een 19-jarige bromfietsster uit Breda gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 38-jarige automobilist uit Randers reed rond 20:15 uur over de Tramsingel, komende uit de richting van de Gieterijstraat. Toen hij rechtsaf sloeg liet hij de Bredase, die naast hem reed niet voor gaan. Zij kwam hierdoor ten val en liep een hersenschudding op en enkele schaafwonden.

Beschonken bestuurder aangehouden

BAARLE-NASSAU: Aan de Hoogbraak is dinsdagmorgen een 19-jarige inwoner van Baarle-Nassau met een slok op achter het stuur aangehouden. De man werd rond 04:10 uur gecontroleerd achter het stuur van zijn auto. Een blaastest op straat pakte negatief uit voor hem. Op het bureau blies hij een waarde van 325 ug/l. Na verhoor is hij met een rijverbod van 4 uur heengezonden.

Diefstal autos

BREDA: Aan de Spoorstraat is in de nacht van maandag op dinsdag een witte Opel Corsa gestolen. Het kenteken van de auto is TV-30-SJ. De politie heeft de auto internationaal gesignaleerd.

RIJSBERGEN: Aan de Breedschotsestraat is dinsdagmorgen tussen 10:00 en 11:00 uur een rode personenauto van het merk Volvo type 440 gestolen. De auto van het bouwjaar 1992 heeft de politie internationaal gesignaleerd. Het kenteken van de auto is DV-GV-37.

Dief maakt dankbaar gebruik van openstaande deur

BREDA: Uit een woning aan de Stoutenburgstraat is dinsdagmorgen tussen 09:00 en 09:30 uur twee portemonnees gestolen. De dader maakte daarbij dankbaar gebruik van een openstaande achterdeur en is ongemerkt naar binnen geslopen terwijl de bewoners op de eerste verdieping van de woning waren.

Man aangehouden na mishandeling

BREDA: De politie heeft dinsdagmorgen aan de Slingerweg een 39-jarige inwoner van Sas van Gent aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van een 54-jarige man. Dinsdagmorgen om 03:25 uur kreeg de politie een melding van de mishandeling, die aan de Rat Verleghstraat had plaatsgevonden. Toen agenten ter plaatse kwamen troffen zij het slachtoffer bloedend aan zijn hoofd aan. De man kon aangeven wie de dader was geweest. Volgens hem was er geen enkele aanleiding geweest om hem te slaan en te schoppen. De politie kon de verdachte korte tijd later aanhouden aan de Slingerweg.

Auteur: Henk Snepvangers