PERSBERICHT

Rotterdam, 15 juli 2006

Rotterdamse kunstenares Vanessa Paulina doneert kunstwerk aan Kaapverdië

Arubaans-Caraibische kunstenares Vanessa Paulina, woonachtig in Rotterdam, overhandigde haar kunstwerk 'Indigo kids' aan de Kaapverdiaanse minister van cultuur Manuel da Veiga tijdens haar recente bezoek aan de Kaapverdische eilanden. Hiermee haalde zij de culturele band tussen de ABC-eilanden en de Kaapverdische eilanden symbolisch aan.

Minister Manuel da Veiga is behalve minister van cultuur ook schrijver, linguïst en goede vriend / collega van Prof. Frank Martinus Arion. Deze heren hebben elkaar in het verleden meerdere malen ontmoet om de creoolse taal die op Kaap Verdië wordt gesproken te vergelijken met het Papiamento van de Antillen. Prof. Frank Martinus Arion is een grote inspiratiebron voor Vanessa Paulina.

Vanessa Paulina is als kunstenares geïntrigeerd door de historische en voorouderlijke banden die de ABC eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao hebben met Kaapverdië. De ABC eilanden zijn de enige eilanden in het Caribische gebied waar een soortgelijk creools wordt gesproken, daterend uit de tijd van de slavernij.

Haar kunstwerk "Indigo Kids" is afkomstig uit haar 'Childhood' serie. Op het doek zijn twee kinderen te zien die elkaar innig in de armen sluiten; een 'wederontdekking/ontmoeting'. De kinderen staan symbool voor de eilanden; het meisje voor de ABC eilanden en het jongetje voor Kaapverdië, deze houdt een typische Kaapverdisch geweven doek vast genaamd "Pano di terra".

Meer informatie op: www.vanessapaulina.com
Bijbehorende foto's zijn digitaal te downloaden op: http://www.vanessapaulina.com/press


---
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Vanessa Paulina via tel. 06-25175179 of mail naar wipstuff@vanessapaulina.com