Gemeente Lisse

Herstart Europese aanbesteding hulp bij het huishouden

Op 27 juni 2006 heeft de Eerste Kamer de Wet Maatschappelijke Ondersteuning aangenomen met als gevolg dat deze wet per 1 januari 2007 in werking treedt. Op 1 juni is binnen het samenwerkingsverband Holland Rijnland een Europees aanbestedingstraject van start gegaan voor de inkoop van hulp bij het huishouden in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Aangezien de in deze procedure gehanteerde selectiecriteria niet voldoen aan de wensen en eisen van de gemeenten Lisse, Katwijk (voorheen Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg), Noordwijk, Noordwijkerhout, Hillegom en Teylingen (voorheen Sassenheim, Voorhout en Warmond) hebben deze gemeenten besloten een nieuwe procedure te starten. Het doel van de nieuwe procedure is om ook kleine (vaak lokale) partijen een kans te geven offerte uit te brengen.

De aankondiging van de nieuwe aanbestedingsprocedure heeft op 12 juli 2006 plaatsgevonden en is terug te vinden op
www.aanbestedingskalender.nl door te sorteren op `Diensten' en op 12-07-06. De aanbesteding valt onder het Besluit Aanbestedingsregels voor Overheidsopdrachten, verder Bao genoemd, de implementatie van de Europese Richtlijn 2004/18/EG. Voor deze aanbesteding wordt gebruik gemaakt van de niet-openbare aanbestedingsprocedure. Dit betekent dat de aanbesteding in een tweetal fasen wordt opgedeeld. In de eerste fase mogen alle gegadigden zich aanmelden voor deelname aan de aanbesteding, waarna er een selectie plaatsvindt op basis van selectiecriteria. De geselecteerden worden vervolgens, in de tweede fase, uitgenodigd een offerte in te dienen.

GeĂŻnteresseerde aanbieders kunnen uitgebreide informatie opvragen in de vorm van een zogenoemde selectieleidraad, op het in de aankondiging op www.aanbestedingskalender.nl genoemde adres van het Nederlands Inkoopcentrum (NIC) in Zwolle.