Datum: 18 juli 2006

Oegstgeest Verkeersongeval

Een 20 jarige fietser uit Rijnsburg is dinsdag 18 juli omstreeks 10.30 uur gewond geraakt na een val met zijn fiets. De man fietste over de Dorpsstraat vanuit de richting Rhijngeesterstraatweg en keek op een gegeven moment om. De Rijnsburger zag daarom een afbakeningspaal op een vluchtheuvel niet en reed daar tegenaan. De Rijnsburger werd met schaafwonden en een pijnlijk stuitje overgebracht naar het LUMC.

Katwijk Man valt van ladder

Een 50 jarige Katwijker is dinsdag 18 juli zwaar gewond geraakt na een val van een ladder. Het ongeval gebeurde om 11.15 uur bij een woning aan de Dr. W. Dreesstraat. Artsen van een opgeroepen traumahelikopter hebben samen met ambulancepersoneel de eerste hulp geboden. Het slachtoffer werd daarna met spoedtransport overgebracht naar het LUMC. Volgens een getuige was de man bezig met het schoonmaken van de ramen op de tweede etage van de woning. De man probeerde om een geopend raam heen te komen, echter de ladder schoot weg waardoor de man naar beneden viel. De man kwam eerst op een schutting terecht, en daarna op de straat.

Ter Aar Scooter aangereden, auto rijdt door Een 29 jarige man uit Hazerswoude-dorp is op dinsdag 18 juli, rond 08.45 uur, gewond geraakt nadat hij op zijn scooter aangereden was door een auto. Het ongeluk gebeurde op de rotonde van de Oostkanaalweg met de Kerkweg. De scooterbestuurder reed vanaf de Oostkanaalweg de rotonde op richting Papenveer. Halverwege de rotonde wordt hij door een auto van achteren geraakt en kwam ten val. Hij liep schaafwonden op over zijn lichaam. De auto is na de aanrijding doorgereden, de bestuurder heeft zich niet bekommerd om de scooterbestuurder. De politie is op zoek naar de automobilist(e). Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Ter Aar Hennepkwekerij aangetroffen De politie heeft in een onbewoonde boerderij aan de Oostkanaalweg een hennepkwekerij van ongeveer 1400 plantjes aangetroffen. De politie kwam de kwekerij op het spoor na tips. Op dinsdag 18 juli gingen agenten het pand binnen en troffen in een ruimte de plantjes aan. De plantjes zijn vernietigd door een daarin gespecialiseerd bedrijf. Het energiebedrijf heeft gekeken of de stroom illegaal werd afgetapt, dat was het geval. In het pand was een 39 jarige man uit Ter Aar aan het werk. Hij is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Het is nog niet bekend wat zijn aandeel is in de hennepkwekerij. De politie zet het onderzoek voort.

Gouda Deels valse aangifte

Maandag 3 juli jl. is aangifte gedaan van een overval op een 35 jarige vrachtwagenchauffeur uit Krimpen aan den IJssel Volgens de chauffeur stond hij met zijn vrachtwagen geparkeerd aan de Buchnerweg toen de deur van de cabine aan de bestuurderskant werd opengetrokken. Twee getinte mannen, waarvan er één in het bezit was van een vuurwapen, zouden hem hebben bedreigd en zijn navigatiesysteem hebben meegenomen. Inmiddels is gebleken dat er geen sprake is van een overval, maar van een diefstal vanuit een niet afgesloten vrachtauto. Er bleken tijdens het onderzoek tegenstrijdigheden waarna de aangever nader werd gehoord. Hij heeft verklaard de overval verzonnen te hebben. Een duidelijk motief kon hij niet geven. De daders van de diefstal zijn nog niet achterhaald.

--- einde berichten ---
---

---- --