Gemeente Amerongen


Vrijstellingsprocedure Molenterrein Amerongen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maakt ter voldoening aan het gestelde in artikel 19, lid 1 en artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) alsmede afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van vrijdag 21 juli gedurende zes weken in het gemeentekantoor in Doorn, Raadhuisplein 2, voor een ieder ter inzage ligt de aanvraag om vrijstelling ex artikel 19, lid 1 WRO (en het daarop betrekking hebbende ontwerpbesluit) inclusief gevelaanzichten, plattegronden en een ruimtelijke onderbouwing, voor het project Molenterrein Amerongen.

Van Wijnen Projectontwikkeling Oost B.V. heeft het college van burgemeester en wethouders verzocht vrijstelling te verlenen voor de realisatie van een bouwplan op het Molenterrein, dat uit de volgende elementen bestaat:

* Bouw van circa 36 appartementen (voornamelijk 2 bouwlagen, 4 penthouses bevinden zich op een derde bouwlaag, de totale hoogte van de woningen is niet hoger dan die van de naastgelegen bestaande woningen)

* Restauratie van de reeds op het terrein aanwezige molenstomp, nadat deze verplaatst is, tot een maalvaardige beltmolen
* Het terugbouwen van een maalderij, waarvoor het houten geraamte van de vroegere maalderij, dat zich nu bevindt in een van de te slopen opstallen, wordt hergebruikt

* Realisering van een ondergrondse parkeervoorziening inclusief bergingen

* Bijbehorende (verkeers-)voorzieningen.

Om de uitvoering van het bouwplan mogelijk te maken, moet de vrijstellingsprocedure ex artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening worden gevoerd. Het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan "Molenterrein Amerongen" dient hierbij als goede ruimtelijke onderbouwing. Gelet op de ouderdom van het vigerende bestemmingsplan is (met in achtneming van artikel 19, lid 4 WRO) ingevolge artikel 21 WRO door de raad van de gemeente Amerongen, inmiddels opgegaan in de nieuwe gemeente Utrechtse Heuvelrug, op 17 oktober 2005 verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het gebied Molenterrein Amerongen. In datzelfde raadsbesluit heeft de raad besloten tot delegatie van de vrijstellingsprocedure ex artikel 19 lid 1 WRO aan het college van burgemeester en wethouders.

Gedurende de periode van vrijdag 21 juli tot en met donderdag 31 augustus 2006 kan een ieder mondeling of schriftelijk zijn/haar zienswijzen omtrent de aanvraag om vrijstelling voor het project "Molenterrein Amerongen" kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, Postbus 200, 3940 AE te Doorn. Gedurende deze periode kunnen de stukken van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur; op maand-, dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 15.00 uur en op woensdag van 13.30 tot 20.00 uur worden ingezien in het gemeentekantoor te Doorn.

Voor meer informatie kunt u tot en met vrijdag 18 augustus terecht bij Koos Vermaat, telefoon (0343) 56 58 79 en na 18 augustus bij Renate Gerritse, telefoon (0343) 56 58 64 (afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling).

Fotobijschrift: Als de plannen doorgaan, wordt molen Maallust in het najaar zeventien meter verplaatst waardoor de bouw van woningen en parkeerplaatsen op het molenterrein in Amerongen gerealiseerd kunnen worden.