Juli 2006

Green Media Webdevelopment

Alles draait om 'natuur' in kruidendorp Irschen Prachtige almweiden in Karinthië een feest voor oog en neus In Oostenrijks zuidelijkste provincie, Karinthië, ligt het eerste echte kruidendorp in Irschen. Hier hadden de mensen vroeger geen dokter of apotheker en moesten ze het voornamelijk doen met de kruiden uit de natuur.
Afbeelding
Kruiden en allerlei andere planten, waaronder talrijke orchideeën, groeien en bloeien uitbundig op de almweiden in Karinthië

In Irschen werd de kracht van de kruiden opnieuw ontdekt. 'Moderne kruidenheksen' leren de gasten tijdens rondleidingen en seminars veel over de verschillende mogelijkheden van deze natuurlijke geneeswijze kennen.

Asfaltweg
De jonge boerin van Rosmarie's Bauernhof bijvoorbeeld, de hoogst gelegen boerderij helemaal aan het eind van de asfaltweg, geeft in haar droogschuur regelmatig workshops over de verwerking van kruiden.

Almwandeling
En tijdens hun almwandelingen -waaraan ook de toerist kan deelnemen- verzamelen de 'kruidenfeeën' en hoteliers de waardevolle ingrediënten voor hun kruidenzalfjes, tincturen, theeën en kruidenjenevers die ter plaatse bij allerlei verschillende aanbieders gekocht kunnen worden.

Verkoopexpositie
Zelfs in het gemeentehuis, waar de 'Verein der Irschner Kräuterfreunde' buiten de vakantieperiode een kleine verkoopexpositie heeft ingericht. Van mei tot en met oktober kun je daarvoor terecht in Kräuterhaus 'Pfarrstadel', niet ver van de VVV in het kruidendorp.

Afbeelding Aangenaam
Het aangename klimaat aan de zuidkant van de Alpen en de steile berghellingen bieden niet alleen perfecte omstandigheden voor geneeskrachtige planten, maar zijn ook het ideale vertrekpunt voor wandelingen door het adembenemend mooie Karinthische berglandschap.

Highlights
Highlights zijn, onder meer, de tochten naar de bergmeren in de Kreuzeckgruppe en het jaarlijkse kruidenfestival in Irschen.

Eerste kruidenhotel
Landhaus Mandler, net buiten de kern van het gemoedelijke Irschen, is Oostenrijks eerste kruidenhotel. Vanuit dit hotel, eigendom van de gelijknamige familie Mandler en al sinds 1990 het belangrijkste toeristische bedrijf in het dorp, kunnen de mooiste wandel- en wellnessvakantie gehouden worden.

Feest voor oog en neus
Hotelgasten en bezoekers van het dorp kunnen deelnemen aan begeleide kruidenwandeltochten in het berggebied. En de lavendelvelden en de kruidentuin van het hotel zijn in de bloeitijd een lust voor het oog en -vanwege de heerlijke geur- een feest voor de neus.

Gastvrij
Het hotel, bekend om zijn gemoedelijke, familiale, Karinthische gastvrijheid, heeft een bijzondere ligging op de zuidzijde van de Alpen tussen de Großglockner en de Weissensee,
www.landhaus-mandler.at.

Kärnten Card
Verblijft u voor een vakantie in Kärnten, vergeet dan niet de Kärnten Card aan te schaffen. Deze voordeelkaart biedt -meestal gratis en in een enkel geval met korting- toegang tot meer dan 100 verschillende attracties in heel Karinthië. Zij wordt verkocht van begin april tot eind oktober, is twee weken geldig en kost voor volwassen EUR34,- en kinderen vanaf 6 jaar EUR14,-. Je kunt er mee op een aantal 'bergbahnen', met boottochtjes mee over de meren, of naar musea en attrracties. Wat ons betreft: een echte aanrader. Zie ook www.kaerntencard.at

Meer informatie over Irschen:
Tourismusinformation Irschen im Drautal/Kärnten Afbeelding Dorfurlaub-Information
Nr. 41
9773 Irschen

Tel.: 0043-4710-23772
Fax: 0043-4710-23773
E-Mail: info@irschen.com
Internet: http://www.irschen.com/

2006-07-18