Gemeente Schiedam


Vrijwilligers gezocht voor Schiedam leest voor

Bibliotheek Waterweg (Schiedam is) op zoek naar een aantal nieuwe vrijwilligers voor het project Schiedam leest voor.

De afgelopen jaren hebben meer dan 50 vrijwilligers voorgelezen op verschillende basisscholen en kinderdagverblijven in Schiedam. Voor komend seizoen kunnen zich weer nieuwe voorlezers aanmelden. Dit omdat het aantal scholen en kinderdagverblijven zich ieder jaar uitbreidt.

Houdt u van voorlezen aan kinderen en heeft u ongeveer een uur per week vrije tijd, dan is dit project wellicht iets voor u. Ook als uw ervaring met voorlezen beperkt gebleven is tot voorlezen aan uw eigen kinderen en kleinkinderen. U staat er immers niet alleen voor: de bibliotheek zal u met raad en daad terzijde staan.

Op dinsdag 12 september is er voor vrijwilligers die zich aanmelden een workshop voorlezen. Deze workshop is in Bibliotheek Stadserf, Stadserf 1

Wat houdt het project in?

In het seizoen 2006/2007 wordt er op verschillende basisscholen en in een aantal kinderdagverblijven één maal per week ongeveer een half uur voorgelezen. De voorlezers worden begeleid door de medewerkers van de bibliotheek.

Na aanmelding volgt eerst een intake gesprek. Voordat u begint wordt u een workshop voorlezen aangeboden Er wordt van nieuwe vrijwilligers verwacht dat zij deze workshop volgen.

Tijdens de duur en na afloop van het project is er een evaluatiebijeenkomst in de bibliotheek voor alle voorlezers.

Informatie en aanmeldingsformulieren over Schiedam leest voor vindt u bij de klantenservice van alle vestigingen van Bibliotheek Waterweg.

Wilt u meer informatie, dan kunt u bellen naar Greet van Norde, Bibliotheek Stadserf, telefoon (010) 2465724 (s-morgens) of mailen naar gh.v.norde@schiedam.nl .