Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 18 juli 2006

College van B&W

Op dinsdag 18 juli 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Kandidaatstelling gemeentedelegatie Regionaal bestuurlijk Overleg Rijn-West

Eind 2000 is de Europese Kaderrichtlijn Water aangenomen (KRW). De KRW stelt doelen voor een goede ecologische en chemische toestand van het oppervlakte- en het grondwater in 2015. Er wordt uitgegaan van een aanpak op het niveau van internationale stroomgebieden. Zon stroomgebied is Rijn-West waar ook Capelle aan den IJssel in ligt. Het college stemde in met de kandidaatstelling van de heer R. Binnendijk, als wethouder Water, voor een van de acht zetels binnen de gemeentedelegatie van het Regionaal Bestuurlijk Overleg Rijn-West.

Aangaan van de gemeenschappelijke regeling voor het Financieel Koepelschap Buitenstedelijk Groen

Capelle aan den IJssel neemt deel aan de gemeenschappelijke regeling Financieel Koepelschap Buitenstedelijke Openluchtrecreatie. Dit Koepelschap vervult een financiële vereveningsfunctie zodat alle deelnemers een gelijk bedrag per inwoner betalen voor de regionale recreatiegebieden. Het Dagelijks Bestuur van het Koepelschap stelt voor de regeling te vervangen door de regeling Koepelschap Buitenstedelijk Groen. Als deelnemer kan de gemeente invloed uitoefenen op onderwerpen betreffende recreatie en groen in de regio. Denk hierbij aan goede verbindingsstructuren en fietsroutes. Het college besloot onder andere het raadsvoorstel- en besluit tot het aangaan van de nieuwe regeling en het opheffen van de oude vast te stellen.

Aanwijzing onderwerpen voor ambtelijk horen op grond van artikel 2, letter b van de Verordening behandeling Bezwaarschriften 2006

Het college heeft besloten een aantal typen bezwaarschriften op het terrein van de Sociale Kamer aan te wijzen als categorieën waarvoor het mogelijk de bezwaarschriften af te doen via ambtelijk horen. Het gaat daarbij om bezwaren waarbij wet of beleid nauwelijks ruimte biedt om aan het bezwaar tegemoet te komen. Het college besloot tevens de invoering van het ambtelijk horen na een jaar te evalueren.

Modelcontract voor langdurige verhuur van ruimten in de gemeentelijke welzijnsaccommodaties

De bestaande contracten voor langdurige verhuur van ruimten in gemeentelijke welzijnsaccommodaties zijn niet gelijkluidend. Er is behoefte aan een modelcontract voor vaste huurders. Het college stelde het Model huurcontract welzijnsaccommodaties vast.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Middelen en Buitenruimte.]

Voortgangsrapportage DCMR

Het college nam kennis van de eerste voortgangsrapportage 2006 van de DCMR.

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.