Internationale Vierdaagse Nijmegen

Doe mee met de sponsorloop voor het Rode Kruis.

Persbericht 2006.20
Nijmegen, 18 juli 2006.

Vlotte start 90ste Vierdaagse
Legioen zet tempo erin

Een opgewekt en enthousiast wandellegioen, dat vanmorgen gestart is voor de 90ste Nijmeegse Vierdaagse, lijkt er meteen een vlot tempo in gezet te hebben.

Hoewel daar geen harde metingen aan ten grondslag liggen, hebben ervaren Vierdaagse-watchers de indruk dat de ochtendkilometers sneller dan gebruikelijk zijn afgelegd. Daarmee anticiperen de wandelaars wellicht op de te verwachte temperaturen in de middag. Ook bestaat de indruk dat er meer wandelaars dan andere jaren de medische dienst op de eerste militaire rustplaats vlak voor Bemmel hebben bezocht.

Vlotte start
De start van de eerste dag de Dag van Elst op het start- en finishterrein op de Nijmeegse Wedren is vlot verlopen. Vanmorgen vroeg om vier uur gaf algemeen marsleider Wim Jansen de eerste knipaan de 80-jarige wandelaar Rob Cohen uit Delft, die als oudste aan de start verscheen van de 50 kilometer.

Startkaart
In totaal hebben gisteren, maandag, 44.015 wandelaars hun startkaart opgehaald. Zij konden dus vanmorgen aan de start verschijnen. Zon 4.615 ingeschrevenen hebben uiteindelijk hun startkaart niet opgehaald. Opvallend zijn de overeenkomsten met het aantal ingeschrevenen in 2004. Hebben dit jaar 48.630 mensen zich ingescvhrven, in 2004 waren dat er 48.644. Toen haalden 4006 mensen hun startkaart niet op, nu dus ruim 600 meer. De oorzaak laat zich raden. Wellicht speelden de weersvoorspellingen een rol..

Oudste
Overigens blijkt mevrouw T. Ikoga uit Tokyo niet de oudste deelneemster. De eerder opgegeven geboordedatum bleek niet correct. De echte oudste deelneemster komt ook uit Japan. Het betreft S. Ikuta uit Tokyo. Haar geboortedatum is 1-7-1926.