Wereldkampioenen naar Seoul

Technika 10 Nederland te gast bij Korea Student Invention Exhibiton

UTRECHT/SEOUL, 20060710 -- Op 18 juli vertrekt Technika 10-directeur Mieneke Knottenbelt, samen met de twee Technika 10-meiden Renate Spaan en Nienke Koperberg, naar de Korea Student Invention Exhibition in Seoul. De drie technische dames zijn op uitnodiging van erevoorzitter dr. Farag Moussa van de International Federation of Inventors' Associations (IFIA) te gast bij deze internationale bijeenkomst voor jonge uitvinders. De Invention Exhibition vindt van 20 tot en met 24 juli plaats in de Pacific Hall van het Convention & Exhibition Center in Seoul, Zuid-Korea.


Technika 10 Nederland brengt al twintig jaar meiden, en inmiddels ook jongens, op jonge leeftijd en op een bijzonder aantrekkelijke manier in contact met techniek en ict. Deze bijzondere aanpak valt op in Nederland, maar zeker ook in de rest van de wereld. Daarom deze uitnodiging om de aanpak van Technika 10 Nederland te demonstreren op deze internationale Invention Exhibition in Seoul.

Dat Renate Spaan en Nienke Koperberg de directeur van Technika 10 Nederland vergezellen is niet zomaar. Ook zij hebben hun (technische) sporen ruimschoots verdiend, ook al zijn deze leerlingen van het vmbo, respectievelijk vwo, net 17 jaar. Deze oud-Technika 10-meiden uit Almere maakten, samen met twee vriendinnen, een website over mensen met een verstandelijke handicap. Daarmee werden ze vorig jaar bij de internationale webstrijd ThinkQuest, in de categorie tot en met 15 jaar, de nummer 1 van de wereld! In september 2005 haalden ze persoonlijk hun prijs op in San Francisco.

En nu dus op naar Seoul, om daar te laten zien hoe je, met de basiskennis die je hebt opgedaan bij Technika 10, wereldkampioen wordt.



Technika 10 Nederland