Gemeente Leeuwarden

17-7-2006 Persuitnodiging

Ondertekening Prestatieovereenkomst tussen Corporatieholding Friesland en gemeente Leeuwarden

De gemeente Leeuwarden en Corporatieholding Friesland (CHF) gaan een bijzondere prestatieovereenkomst aan. Dinsdag 18 juli juli tekenen Geert Dales, burgemeester van Leeuwarden en de heer F.J. Herberigs, interim bestuurder van Corporatieholding Friesland, de overeenkomst.

De prestatieovereenkomst is een wederzijds afsprakenkader. De looptijd is tot en met 2009. In de overeenkomst worden concrete afspraken gemaakt over onder andere nieuwbouw, duurzaam bouwen, stedelijke vernieuwing, woningtoewijzing en leefbaarheid & veiligheid.

Ook de sociaal-maatschappelijke dimensie van het wonen en de woonomgeving heeft een duidelijke plek gekregen, o.m. door het maken van specifieke afspraken over bijzondere doelgroepen, de rol van de corporatie bij de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en het verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid.

Om de integrale aanpak te verbeteren is in de overeenkomst tevens de samenwerking tussen de CHF en de sectoren Welzijn, Wijkzaken en Bouwen, Wonen en Milieu van de gemeente Leeuwarden vastgelegd. De afspraken in deze overeenkomst zijn bindend. De voortgang wordt gevolgd en twee keer per jaar teruggekoppeld tijdens bestuursoverleg.

Op 4 juli jl. is een vergelijkbare overeenkomst ondertekend tussen Nieuw Wonen Friesland en de gemeente. Bedoeling is om de beide afsprakenkaders zoveel mogelijk gebiedsgericht gezamenlijk uit te voeren.

U bent van harte welkom bij de ondertekening in het pand van WoonBedrijf locatie Leeuwarden aan de Eenhoorn 4 te Leeuwarden:

13.00 uur Welkomstwoord door Hilde van Ree, regiodirecteur

Aansluitend Ondertekening prestatieovereenkomst door de burgemeester,

de heer G. Dales en de heer F.J. Herberigs, interim bestuurder Corporatieholding Friesland

Toespraak wethouder volkshuisvesting Roel Sluiter

Reactie van de heer J. Huiszoon, accountmanager VROM

14.00 uur Einde


---

Voor meer informatie :

Perstelefoon gemeente Leeuwarden (058) 233 40 02 of Corporatieholding Friesland, WoonBedrijf locatie Leeuwarden telefoonnummer (058) 234 71 84