Gemeente Zwolle

Website Werkplein de Lure in de lucht


Datum uitgave: 17-07-2006
De website van Werkplein de Lure is in de lucht. Werkplein de Lure is het ontmoetingspunt voor werk, opleiding en inkomen, gevestigd aan de Hanzelaan 180. In dit bedrijfsverzamelgebouw zitten tien organisaties, waaronder Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de gemeente Zwolle, het CWI en het UWV.

Vanaf heden kan iedereen terecht op www.werkpleindelure.nl voor informatie over Werkplein de Lure en het Werkloket de Lure. Werkpleindelure.nl biedt overzicht van de organisaties die gevestigd zijn in Werkplein de Lure. De gemeente Zwolle, het CWI, het UWV, scholen, uitzendbureaus, arbeidsmedisch adviseurs en reïntegratiebedrijven bevinden zich hier allemaal in één ruimte. Hierdoor kunnen deze instanties zeer eenvoudig experts van de buren op het plein om advies, informatie of toelichting vragen. In plaats van doorverwijzen kunnen medewerkers direct meelopen naar de juiste instantie. Dit levert tijdwinst, gemak en duidelijkheid op, zodat iedereen vlot aan een baan, scholing, een reïntegratietraject of een uitkering kan worden geholpen.

Door de nauwe samenwerking is in één oogopslag bij de andere organisaties te ontdekken wie voor een vacature de juiste kandidaat in huis heeft. Het uitwisselen van informatie zorgt er ook voor dat leerlingen uit een groter aanbod kunnen kiezen bij het vinden van een stageplaats en dat om- en bijscholen vlotter kan verlopen. De tien organisaties op Werkplein de Lure denken actief mee met bedrijven die op zoek zijn naar personeel.

Het onder één dak brengen van de eenheid Sociale Zaken en Werkgelegenheid, UWV en CWI is voorgeschreven door de landelijke overheid. Door het aanhaken van de andere instanties kan de complete groep - onder de vlag van Werkplein de Lure - de klanten nog beter van dienst zijn. 'Werk boven inkomen' is daarbij het motto.

Bron: afdeling Communicatie