Politie Gelderland-Zuid

Vervolgbericht derde nacht Vierdaagsefeesten

Nijmegen, 18-07-2006 o Zoals in een eerder bericht reeds gemeld was het ook op de derde avond van de Vierdaagsefeesten gezellig. Op geen enkele plaats was het zo druk dat de politie moest ingrijpen om de toevoer van mensen naar de podia te reguleren. In totaal zijn er op de derde avond en nacht van de Vierdaagsefeesten zestien verdachten aangehouden.

Tot middernacht waren er vijf aanhoudingen. (Zie eerder bericht) Later volgden nog meer aanhoudingen o.a. voor baldadigheid, vernielingen, geweld en diefstal.

Enkele incidenten:

* Op de Grotestraat werd een zestienjarige jongen aangehouden. Samen met een nog onbekende mededader probeerden zij door bedreiging met een mes iemand geld afhandig te maken. De jongen is ingesloten.
* Op Kelfkensbos werd een 22-jarige man aangehouden. De man maakte in beschonken toestand amok. Toen politiemensen hem vroegen zich te verwijderen, voldeed hij daar niet aan, waarna ze besloten hem aan te houden. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig, waarbij hij een politieman in het been beet. De man zit nog vast.
* In het Kronenburgerpark konden op aanwijzing van getuigen twee mannen aangehouden worden. Zij worden er van verdacht een vrouw beroofd te hebben van haar mobiele telefoon. Bij de aanhouding bleek een van de verdachte ook inderdaad de telefoon in het bezit te hebben. Beide mannen zijn ingesloten.

* Op de Ganzenheuvel werden drie mannen aangehouden voor openlijk geweld. Zij vielen mensen lastig die op een terras zaten. Ook deze mannen zitten nog vast.

* Op de Wedren werd een man aangehouden nadat hij een tent had opengesneden en enkele goederen had meegenomen.

Naast genoemde incidenten werd er door de politie weer intensief gecontroleerd op het gebruik van drugs op straat en wildplassen. In totaal werden hier 25 bekeuringen voor uitgeschreven. (06)