Gemeente Tilburg

Datum
18 juli 2006

Parkeren en stallen tijdens de Tilburgse kermis

Bezoekers aan de Tilburgse kermis kunnen gebruik maken van diverse parkeervoorzieningen. Vier parkeergarages met meer dan 2300 plaatsen en vele fietsenstallingen zorgen voor parkeergemak.

Parkeergarages

Automobilisten kunnen het beste hun auto parkeren in parkeergarage Knegtel aan de Gasthuisring. Parkeergarage Knegtel ligt op 5 minuten loopafstand van de kermis. Een hele dag parkeren kost slechts E 4,00. Gedurende de kermisperiode kunnen bezoekers gebruik maken van de gratis pendelbus die iedere 6 minuten rijdt van het station naar het kermisterrein. Ook bezoekers van parkeergarage Knegtel kunnen van deze voorziening gebruik maken.

De parkeergarages Koningsplein en Louis Bouwmeesterplein zijn ook tijdens de kermis goed bereikbaar. De parkeergarage Tivoli is, in verband met de afsluiting van de Spoorlaan, alleen bereikbaar via de Ringbaan Oost. Indien de parkeergarage Tivoli vol is, moeten bezoekers keren op de Spoorlaan. Dit kan zorgen voor extra drukte op de Spoorlaan.

De parkeergarages hebben tijdens de kermisperiode gewijzigde openingstijden. Zo zijn de parkeergarages Tivoli en Koningsplein zelfs 24 uur per dag open! Kijk voor openingstijden en tarieven op www.tilburg.nl.

Parkeerplaatsen voor minder validen

Voor minder valide parkeerders zijn invaliden parkeerplaatsen aanwezig in de parkeergarages Louis Bouwmeesterplein (3 plaatsen), Koningsplein (3 plaatsen) en Tivoli (5 plaatsen). Ook worden er invalide parkeerplaatsen aangelegd op het parkeerterrein aan de Spoorlaan tegenover parkeergarage Tivoli (10 plaatsen) en in de Gasstraat. Tussen het benzinestation en de bushalte wordt een tijdelijke inrit gerealiseerd.

Pendelbus

Ook dit jaar rijden er weer pendelbussen. Vanaf het parkeerterrein bij Fontys worden bezoekers voor slechts E 0,50 per persoon naar de kermis gebracht. Borden langs de diverse uitvalswegen geven de route naar de verschillende parkeerterreinen aan.

Indien het parkeerterrein bij Fontys vol is, kunnen bezoekers parkeren bij Stappegoor. Mocht ook dit terrein vol zijn, dan kan men terecht bij het Willem II Stadion en de IJssporthal. Bezoekers worden wel verzocht om naar het Fontys terrein te lopen voor het kopen van een kaartje en voor de opstapplaats van de bus.

Z.O.Z.
Fietsenstallingen (ook voor bromfietsen)
Tijdens de kermis zijn de fietsenstallingen Heuvel en Katterug gesloten. De fietsenstalling Concertzaal is tijdens de kermis gewoon open. Op de hoek Schouwburgring/Bisschop Zwijsenstraat wordt een extra stalling gemaakt (1200 plaatsen). Op het parkeerterrein bij de Spoorlaan, tegenover parkeergarage Tivoli, wordt een extra fietsenstalling gemaakt voor ± 700 fietsen/bromfietsen. De brommer/motor stalling in de parkeergarage Tivoli is natuurlijk ook open. Deze is bereikbaar via de Veemarktstraat en is 24 uur per dag geopend.

Taxi's standplaatsen


. Spoorlaan, terrein tegenover ABN Amro-bank (achter het reuzenrad)
. Spoorlaan, voor Vedior en Start

. Piusstraat

. Koningsplein, voor de Edah

. Paleisring, nabij het kantoorgerecht

. Besterdring, nabij het Besterdplein

. Veemarktstraat, voor 013


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Voor de pers: Charlotte Driessen, afdeling Communicatie, telefoonnummer 013 542 91 82.


---- --