Time : 10:54:03
Date : 18 July 2006
Sender Name: Kabinet Keulen

Minister Keulen start procedure voor gunning PPS-project 190 sociale woningen

De Vlaamse regering heeft op voorstel van minister van Wonen Marino Keulen beslist om de gunningsprocedure te starten voor een PPS-pilootproject van een 190-tal sociale woningen in Vlaams-Brabant.

Deze beslissing betreft het perceel 2 (te DIlbeek en Tienen) van het PPS-pilootproject sociale woningen waarvan de percelen 1 en 3 in juli vorig jaar al werden gegund. De opdracht heeft betrekking op het concept, de financiering en de uitvoering van de werken.

Privé-partner van a tot z betrokken
In de praktijk betekent dit dat de overheid een partner zoekt die van a tot z wordt betrokken bij het woonproject. De specifieke techniek van gunning, de promotieovereenkomst via een algemene offerteaanvraag, houdt in dat niet alleen de prijs een rol speelt bij de toewijzing maar ook criteria als de kwaliteit van de gebruikte materialen of het voorgestelde concept.

Met publiek private samenwerking wil minister Keulen een bijkomend aantal sociale woningen laten bouwen naast de bestaande investerings- en subsidieprogramma's. Met die laatste programma's worden jaarlijks voor circa ¤ 315 miljoen 2.200 tot 2.500 nieuwe sociale woningen gebouwd en vijf- tot zesduizend woningen gerenoveerd.

Voor het PPS-pilootproject werden in 2003 veertien locaties in zeven gemeenten gekozen, goed voor 439 woningen. Met het oog op de gunning werden de veertien locaties in drie percelen gegroepeerd. Perceel 1 (137 woningen in Aalst en Gent) en perceel 3 (109 woningen in Antwerpen, Izegem en Lommel) werden vorig jaar al gegund.

De procedure voor perceel 2 in Dilbeek en Tienen werd toen stopgezet omdat het budget van ¤ 25,2 miljoen opgebruikt was met de gunning van de percelen 1 en 3. Ondertussen werden in de begroting 2006 de benodigde budgettaire middelen, ¤ 18,5 miljoen, ingeschreven, zodat ook perceel 2 kan worden gegund. Minister Keulen verwacht dat het 190-tal woningen in de loop van 2009 door huurders betrokken zal kunnen worden.

Persinfo: Peter Dejaegher, woordvoerder van minister Keulen gsm 0478/90.89.57- persdienst.keulen@vlaanderen.be

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL