Maconomy en Business Objects sluiten OEM-overeenkomst

NEDERHORST DEN BERG, 20060718 -- Maconomy A/S en Business Objects Software Limited kondigen aan een OEM-overeenkomst te hebben gesloten. Deze overeenkomst geeft Maconomy het recht om een selectie van Business Objects producten te integreren in Maconomy industriespecifieke oplossingen en deze aan te bieden en te distribueren.


Business Objects is wereldwijd marktleider op het gebied van Business Intelligence (BI). Door de integratie van Business Objects producten in Maconomy software krijgen gebruikers meer mogelijkheden om duidelijke analyses van en rapporten over hun bedrijfsvoering te genereren. Hierdoor wordt het controleren van bedrijfsprocessen eenvoudiger en kunnen zij een hoger rendement uit hun investeringen in Maconomy producten halen.

De overeenkomst met Business Objects is de eerste 'third party' OEM-overeenkomst sinds de lancering van Maconomy's nieuwe strategie vorig jaar. Door het sluiten van deze overeenkomst kan Maconomy zijn gebruikers meer flexibiliteit en openheid bieden en verzekert het bedrijf zich van de mogelijkheid om de standaarden in de markt te ondersteunen. De strategie komt neer op een focus op wat Maconomy het beste kan. Dat is het leveren van industriespecifieke business software en consulting diensten én het aangaan van allianties met derde partijen op relevante, aanvullende gebieden. Maconomy beschouwt Business Objects als de marktleider op het gebied van Business Intelligence.
"Door producten van Business Objects in Maconomy oplossingen te integreren, sluit de wereldleider in Professional Services Automation (PSA) nu aan op de wereldleider in reportageoplossingen. We kunnen bedrijven nu de " best of both worlds" bieden", aldus Niels Zijderveld, country manager Maconomy Benelux.

Stephan Kösters, OEM Business Development Manager Europe: "Maconomy is een belangrijke speler in de zakelijke dienstverlening in Noord Europa. We zijn er dan ook trots op dat Maconomy klanten door deze integratie nu kunnen profiteren van de geavanceerde en industriespecifieke BI oplossingen van Business Objects".

Vanaf september 2006 is Maconomy X, het eerste programma waarin Business Objects producten zijn geïntegreerd, breed beschikbaar.

Over Business Objects
Business Objects (Euronext Paris: ISIN FR0004026250 - BOB en Nasdaq: BOBJ) is wereldwijd marktleider op het gebied van Business Intelligence-oplossingen. BusinessObjects XI biedt organisaties een compleet platform voor performance management, planning, rapportage, queries en analyse, en data integratie. Crystal Reports is geïntegreerd in Business Objects XI. Hiermee krijgen organisaties beter inzicht in hun bedrijfsprestaties. Business Objects bedient samen met ruim 3.000 partners wereldwijd meer dan 35.000 klanten in meer dan 80 landen. www.businessobjects.com

Over Maconomy
Maconomy is een wereldwijde leverancier van industriespecifieke business solutions voor bedrijven in de zakelijke dienstverlening, met name consultancy- en communicatiebureaus. Maconomy business solutions zijn ontworpen om beheer en controle van projecten en processen binnen afdelingen en organisaties te verbeteren. Op open staandaarden gebaseerde Maconomy systemen geven real-time inzicht in de bedrijfsprocessen binnen een organisatie en verbeteren de controle op de bedrijfsvoering. Dit gebeurt met behulp van Maconomy's innovatieve technologie en de kennis van de cruciale behoeftes van bedrijven en organisaties die op projectbasis mensen en diensten leveren. Maconomy heeft wereldwijd meer dan 86.000 gebruikers, waaronder Avnet Enterprise Solutions, Deloitte, Edelman, Philips Design, Pricewaterhouse Coopers, KPMG en Publicis Groupe. Maconomy A/S is opgericht in 1989 en het hoofdkantoor is gevestigd in Kopenhagen. Meer informatie: www.maconomy.nl .




Maconomy