Eureko


NIEUWE ORGANISATIE ACHMEA KRIJGT GESTALTE

Zeist, 18 juli 2006 - Opnieuw is een volgende stap gezet in de inrichting van het 'nieuwe' Achmea. De nieuwe organisatie - ontstaan na de fusie met Interpolis - is ingedeeld in zes divisies. Drie divisies zijn ingericht rond een distributiekanaal: bancaire, directe en intermediaire distributie. De overige drie divisies hebben een oriëntatie naar product: pensioenen, sociale zekerheid en zorg. Daarnaast kent Eureko (moederbedrijf van Achmea) een aparte divisie Europa, die fungeert als aanjager van de groei buiten Nederland.

Executive Board

De zeven divisies worden vanuit Zeist aangestuurd door de Executive Board (Raad van Bestuur). Deze bestaat op dit moment uit negen leden met elk een eigen aandachtsgebied. Met de totstandkoming van de nieuwe, compactere organisatiestructuur - van twintig business units/marktorganisaties naar zeven divisies - is het moment gekomen om de besturing en de taakverdeling van de Executive Board daarop aan te passen. Bij onze nieuwe, eenvoudigere structuur past een kleinere EB. Daarom zullen Kick van der Pol, Gert van Arkel en Margriet Tiemstra hun functie per 1 oktober 2006 neerleggen. Kick van der Pol en Margriet Tiemstra zetten hun carrière voort buiten Eureko. Gert van Arkel gaat met prepensioen.
De EB is hen zeer erkentelijk voor hun enorme inzet en betrokkenheid in de afgelopen jaren, in het bijzonder voor hun rol bij de totstandkoming van de nieuwe organisatie.

Per 1 oktober 2006 bestaat de EB uit Maarten Dijkshoorn (voorzitter en Chief Executive Officer), Ernst Jansen (vice-voorzitter), Willem van Duin, Huub Hannen, Gerard van Olphen (Chief Financial Officer) en Roel Wijmenga.

Divisies

Divisie Bancaire Distributie
De divisie Bancaire Distributie is de partner in business op het terrein van verzekeren, pensioenen, sociale zekerheid en zorg voor alle onderdelen van de Rabobank Groep. De divisiedirectie zetelt in Tilburg.
Directievoorzitter is Joop Kanen (58), voorheen directeur Schade Particulier bij Interpolis. Verdere samenstelling van het directieteam: Marco Heijndijk (Financiën), Jack Hommel (Bedrijven), Tiny Coppens (Leven Particulier) en Rob Coolen (Schade Particulier).

Divisie Directe Distributie
De divisie Directe Distributie richt zich op de directe distributie van verzekeringen en bancaire producten. De divisiedirectie zetelt in Apeldoorn. Directievoorzitter is Danny van der Eijk (47), voorheen directeur Achmea Bedrijven. Verdere samenstelling van het directieteam: Mary Groenewoud (Financiën), Felix Tenniglo (Commercie), Chris Schonewille (Schade) en Ralf Rikze (Leven).

Divisie Intermediaire Distributie
De divisie Intermediaire Distributie richt zich op de ontwikkeling en distributie van specifieke bedieningsconcepten via het vrije intermediair, ketens, inkoopcombinaties en zakelijke advieskantoren & volmachten. De divisiedirectie zetelt in Leeuwarden en Leusden. Directievoorzitter is Conrad Rombout (47), voorheen directeur Leven Particulier bij Interpolis. Verdere samenstelling van het directieteam: Merko Tigelaar (Financiën), Rob ter Mors (Markt & Distributie), Ton Zumbrink (Schade en Leven) en Harry Kiewiet (Zorg en Inkomen).

Divisie Pensioenen
De divisie Pensioenen biedt alle denkbare collectieve en individuele toekomstvoorzieningen aan pensioenfondsen, werkgevers, zelfstandige beroepsbeoefenaars en werknemers. De divisie-directie zetelt in De Meern. Directievoorzitter per 1 oktober 2006 is Albert Bakker (44), nu nog lid van de hoofddirectie van REAAL Verzekeringen (onderdeel van SNS REAAL). In die hoedanigheid is hij verantwoordelijk voor het Service Center Verzekeringen van REAAL en voor Juridische en Fiscale Zaken. Verdere samenstelling van het directieteam: Rob Becker a.i. (Financiën), Guus Wouters (Fondsenbeheer), Otto Veldt (Financieel Pensioenmanagement/ Beleggingsbeheer) en Peter Wensveen (Pensioenverzekeren).

Divisie Sociale Zekerheid
De divisie Sociale Zekerheid biedt klanten passende oplossingen en expertise op het gebied van werk, gezondheid en inkomen. Binnen de divisie zijn zowel de verzekeringsactiviteiten als de (arbo)dienstverleningsactiviteiten ondergebracht. De divisiedirectie zetelt in De Meern. Directievoorzitter is Jack Buckens (49), voorheen directeur Mens & Werk Verzekeringen bij Interpolis. Verdere samenstelling van het directieteam: Wieger Wagenaar (Financiën), Peter van Kleij (Dienstverlening) en Dolf Kamermans (Verzekeren).

Divisie Zorg
In de divisie Zorg zijn alle zorgverzekeringsactiviteiten ondergebracht. Deze divisie richt zich op het aanbieden van heldere en betaalbare verzekeringen en diensten op het gebied van preventie, zorg en reïntegratie. De divisiedirectie zetelt in Amsterdam. Directievoorzitter is Jeroen van Breda Vriesman (39), voorheen directievoorzitter Sociale Zekerheid bij Achmea. Verdere samenstelling van het directieteam: Dick Simmers (Financiën), Arne van den Boom (Commercie), Leon de Jong (Klantcontactcenter), Roelof Konterman (Operations) en Guus van Montfort (Zorgcontractering, -Beleid & -Inkoop).

Divisie Europa
De divisie Europa fungeert als aanjager van de groei buiten Nederland. Deze divisie faciliteert de zogeheten Operating Companies in België, Frankrijk, Ierland, Polen, Griekenland, Slowakije, Cyprus, Roemenië en Bulgarije. De directie staat onder leiding van David Sanderse (41), voorheen directeur Corporate Business Development bij Eureko, en zetelt in Zeist.

Alle voorgaande divisiebenoemingen zijn voorgenomen benoemingen, omdat ze nog moeten worden goedgekeurd door De Nederlandsche Bank. De benoeming van Albert Bakker (Pensioenen) is tevens onder voorbehoud van goedkeuring door de centrale ondernemingsraad en overige toezichthouders.

Staven en Diensten

Naam
Directeur
Group Actuarial Department
Tom Browne a.i.
Group Audit & Risk Services
Willem van Duijn
Group Business Development
Vacature
Group Capital Management & Treasury
Maarten Mes
Group Communications & Brand Management
Cornelie van Wees
Group Compliance & Regulatory Affairs
Henry Goverde
Group Finance & Control
Fred Schuurman
Group Investment
Rob Heerkens
Group Legal Department
René Visser
Group Secretary
Wim Janssens
Group Tax Department
Frank Mittertreiner
Programme Value & Risk
Jan Engelen
Eureko-Re
Margreet van Ee
Financial Services
René Collé
Group Facility Services Achmea
Ellen Faber
Group HR
Hans van den Brink
Group Information Management
Eric Sluis
Group IT Services
Paul Piebinga


---



Eureko