Gemeente Beuningen


19 juli doortocht Nijmeegse 4-daagse

Route door Beuningen en Weurt
Wilhelminalaan vanuit Wijchen. Vervolgens de Burg. Geradtslaan, de Houtduiflaan, de Burg. van Suchtelenstraat, de Reekstraat en de van Heemstraweg richting Nijmegen.
Let op: Langs de van Heemstraweg aan de noordkant moet het fietspad vrij blijven. Als u de wandelaars daar komt aanmoedigen denkt u er dan aan dat uw stoeltje achter het fietspad blijft.

Gratis toiletgebruik
Als gemeente zorgen wij voor voldoende, voortdurend schone en gratis te gebruiken toiletten. We hopen hiermee naast een gastvrije ontvangst van wandelaars en publiek tegelijkertijd het wildplassen te voorkomen.

De gratis te gebruiken toiletten zijn langs de route te vinden op de volgende plaatsen:

1. Wilhelminalaan nabij Ficarystraat (unit van ± 20 toiletten)
2. Thorbeckeplein Beuningen (toiletwagen)

3. Houtduiflaan parkeerplaats Zwembad "de Plons" (toiletwagen)
4. Reekstraat/Nieuwe Pieckelaan (unit van 5 toiletten)
5. Van Heemstraweg-Kerkstraat Weurt-noord (unit van 6 toiletten) De toiletten op de militaire rustplaats op het terrein van de ARN in Weurt zijn ook gratis te gebruiken.

Verzorgingsposten
De algemene EHBO verzorgingsposten (waar iedere wandelaar terecht kan) zijn te vinden:

1. bij het gebouw van de kruisvereniging op het Thorbeckeplein in Beuningen

2. op het ARN terrein bij de militaire rustplaats in Weurt

Muziek en terrassen
Op verschillende plaatsen langs de route is gezellige muziek te horen. Zowel in Weurt als in Beuningen op het Thorbeckeplein is een terras. In het centrum van Beuningen wordt ook voor vermaak voor de kinderen gezorgd.

Verkeersmaatregelen
In verband met de doorkomst van de vierdaagse door Beuningen op woensdag 19 juli zijn er verschillende verkeersmaatregelen genomen:
* Afsluiten van de route (de route staat hierboven vermeld en is op het kaartje zichtbaar).

* Vanaf dinsdag 18 juli 20.00 uur tot woensdag 19 juli 18.00 uur is het Thorbeckeplein afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.
* Tevens geldt er dinsdag 18 juli vanaf 20.00 uur een parkeerverbod, ook in de vakken, tot woensdag 18.00 uur. Om materiaal via de Bernhardstraat aan te kunnen leveren, wordt de afzetpaal tussen Bernhardstraat en Thorbeckeplein verwijderd.
* Dit jaar zal de opbouw van de tent op het Thorbeckeplein plaatsvinden. Hierdoor blijft de rotonde burg.Geradtslaan - Wilhelminalaan beschikbaar totdat de hele route wordt afgesloten op woensdag 19 juli tussen 06.00 uur en 18.00 uur.
* Op de Schoenaker bij het kruispunt Ficaystraat kunt u niet linksaf of rechtsaf slaan. Door de wandelroute is de Ficarystraat ter hoogte van de Wilhelminalaan een doodlopende weg en afgesloten .
* Om de bereikbaarheid van de Elsenpas tussen Schoenaker en Wilhelminalaan te garanderen wordt het verbod om linksaf of rechtsaf te slaan opgeheven. Omdat de Wilhelminalaan tot de looproute behoort, kunt u de Wilhelminalaan ter hoogte van de Elsenpas niet oversteken.

* Het éénrichtingsverkeer in de Koningstraat tussen Vulckestraat en Tempelstraat wordt op woensdag 19 juli tussen 06.00 uur en 18.00 uur opgeheven. Hierdoor kunnen bewoners bij hun woning komen en kan deze route gebruikt worden om bij het centrum te komen.
* De geslotenverklaring van de doorgang Poldervaart/Reekstraat voor gemotoriseerd verkeer wordt opgeheven tussen 06.00 en 18.00 uur, zodat de woonwijk Beuningse Plas op deze manier ontsloten wordt.
* Tevens worden de paaltjes tussen Strekel - Lange Dreef en tussen de Mathaak - Wanmolen op woensdag 19 juli neergeklapt vanwege de bereikbaarheid van de woningen.

* Vanwege de bereikbaarheid van Weurt Noord wordt de geslotenverklaring voor alle motorvoertuigen op de Dijk opgeheven. Omdat de Dijk ongeschikt is voor veel verkeer wordt geadviseerd om zo weinig mogelijk van deze route gebruik te maken en de auto ten zuiden van de Van Heemstraweg in Weurt te plaatsen. Op deze manier kunt u makkelijk naar Nijmegen en de ontsluitingswegen.
* Vanwege de wegversmalling in de Reekstraat zal het verkeer vanuit de Beuningse plas/ zuidelijk gedeelte van de Reekstraat van het fietspad langs de Nieuwe Pieckelaan gebruik mogen maken. Verkeer vanuit de andere richting (Nijmegen/ Nieuwe Pieckelaan) rijdt over de verkeerde weghelft (als het ware éénrichtingsverkeer) over de Nieuwe Pieckelaan naar de Reekstraat

Zoals bovenaan vermeld staat, is de hele route afgesloten voor al het verkeer. Deze regeling geldt vanaf 06.00 uur. Bij alle aansluitingen met deze wegen, zal de doorgang versperd zijn middels dranghekken.

Langs de hele route geldt een parkeerverbod van 06.00 tot 18.00 uur. Zorg er daarom voor dat u uw auto op dinsdag 18 juli niet langs de route parkeert maar in een andere buurt die niet in ingesloten door de wandelroute (zie de wijken hieronder). Op die manier hoeft u de route niet te kruisen als u uw auto nodig heeft. Het parkeerverbod geldt ook op het hele Thorbeckeplein, dus ook in de vakken! Als u onverhoopt toch met de auto uw eigen woonwijk wilt verlaten die door de route ingesloten is, dan kunt u de woonwijk op één plek verlaten.

Duivenkamp
Woont u in de Duivenkamp dan kunt u via de Fazantlaan, de Burg Geradtslaan oversteken naar het Julianaplein. De mogelijkheid tot oversteken is zeer beperkt en wordt geregeld door de politie. Het is niet toegestaan om op de kruising links- of rechtsaf te slaan.

De Hoeve
Woont u in De Hoeve, dan kunt u de wijk verlaten via de Disselboom en de Wilhelminalaan oversteken naar de Tichelaar. De mogelijkheid tot oversteken is zeer beperkt en wordt geregeld door de politie. Het is niet toegestaan om op de kruising links- of rechtsaf te slaan.

Beuningse Plas
Woont u in de Beuningse Plas dan kunt u via de Reekstraat rijden en uw weg vervolgen via de Nieuwe Pieckelaan. De paaltjes tussen Strekel en de Lange Dreef, tussen de Mathaak en Wanmolen en tevens het paaltje tussen de Poldervaart en de Reekstraat zijn op woensdag 19 juli neergeklapt.

Weurt Noord
Woont u in Weurt Noord dan kunt u vanuit de richting Beuningen via de Distelakkerstraat en de Dijk uw woning bereiken.

Indien u met de auto naar Nijmegen wilt, wordt u geadviseerd om te rijden via de A73 in verband met de afsluiting ter hoogte van de Sluis in Weurt. Fietsers kunnen wel over de Van Heemstraweg rijden. In Weurt is het fietspad aan de noordzijde vrij. Fietsers zullen wel enige hinder van de wandelaars ondervinden.

Wie een overzicht wil van alle wegafzettingen kan contact opnemen met mevrouw C. Bitter-Kitslaar of de gemeentewerf, tel: (024) 678 08 00. Voor meer actuele informatie over de Vierdaagse door de Gemeente Beuningen kunt u ook kijken op: www.4daagsebeuningen.nl. En op www.4daagse.nl vindt u informatie over de Wandelvierdaagse.

Bus tijdens de vierdaagse
De busdienst van Novio zet vroegritten in tijdens de Vierdaagse 2006 om de wandelaars 's ochtends naar de stad krijgen. Let op: u kunt alleen reizen met deze vroegritbussen met een geldige blarenpas (een speciaal busabonnement tijdens de vierdaagse). Andere vervoersbewijzen zoals de strippenkaart of een abonnement zijn niet geldig. Voor meer informatie kunt u krijgen op www.novio.nl of contact opnemen met de Reisinformatie¬Groep 9292, www.9292ov.nl of bel 0900 - 9292 (EUR 0,70 p/min).

Woensdag 19 juli rijdt de bus een aangepaste route in verband met de wandelaars. De bus van lijn 5 heeft bij de rotonde McDonalds een tijdelijke halte. Via de Leigraaf rijdt de bus naar halte Aalsterveld en Schacht. Bij de rotonde met de Koningstraat rijdt de bus naar de A73 en naar Nijmegen. Let op dat veel bushaltes vervallen vanaf 08.00 uur. Ook lijn 1 rijdt alleen dit gedeelte van de Leigraaf. Omdat de wandelaars over de Sluis Weurt lopen, rijdt buslijn 85 komende vanuit Ewijk over de Van Heemstraweg en rijdt door tot aan de ovatonde waardoor bij halte Hommelstraat nog wel een bus stopt. Bij de ovatonde keert de bus en rijdt terug naar de Schoenaker en de A73. Ook hier vervallen veel haltes vanaf ± 9.00 uur.
De busmaatschappij verzorgt de informatie bij de bushaltes.

Vroegritten van de bus
Lijn 1: Beuningen - Weurt - Nijmegen:
Halte Tiberiuslaan 3.22 uur en 5.22 uur
Halte Aalsterveld 3.25 uur en 5.25 uur
Halte Burg. Gerardtslaan 3.28 uur en 5.28 uur
Weurt, Halte Kerkstraat 3.33 uur en 5.33 uur
Nijmegen, De Vereeniging / K.Karelplein 3.40 uur en 5.40 uur

Lijn 85: Winssen - Ewijk - Nijmegen:
Winssen, Van Heemstraweg halte Leegstraat 3.27 uur en 5.27 uur Ewijk, Van Heemstraweg halte Julianastraat 3.31 uur en 5.31 uur Beuningen, Van Heemstraweg halte Kerk 3.34 uur en 5.34 uur Weurt, halte Kerkstraat 3.38 uur en 5.38 uur
Nijmegen, De Vereeniging / K.Karelplein 3.45 uur en 5.45 uur

Een fijne dag gewenst!
De gemeente Beuningen wenst wandelaars en toeschouwers een gezellige doorkomstdag en hoopt dat met alle activiteiten en maatregelen de doortocht voor iedereen een positieve ervaring wordt.