Gemeente Delft Spelmiddagen in Natuur- en milieucentrum De Papaver Delft

Ook deze zomer kunnen kinderen van 6 tot en met 12 jaar meedoen aan leuke spelmiddagen in Natuur- en milieucentrum De Papaver (tegenover de kinderboerderij in de Delftse Hout). Dit jaar gaat het over WATER vanwege het themajaar Delft Spettert!

Wat is er te doen?
Er zijn allerlei leuke spelletjes te doen die met water te maken hebben. In groepjes gaan de kinderen met elkaar wedstrijdjes aan. Zoals . een sponsloop - elk team krijgt een emmer bij de start en een emmer aan het eind en een aantal sponzen: wie het eerst zijn water met behulp van sponzen heeft overgebracht en het minst geknoeid heeft krijgt de meeste punten. . Kurken vissen - elk team gaat met hengeltjes kurken uit teiltjes vissen, de kurken hebben punten . Bootjes blazen - elk team moet bootjes over het water van het ene punt naar het andere blazen . waterfilter bouwen: met petfles, zand, grind etc, en modderwater filteren . waterballon-loop - per 2 kinderen een waterballon tussen hun hoofden laten klemmen en naar de andere kant lopen zonder dat de ballon kapot gaat, elk team krijgt een aantal ballonnen . kwallen-slalom - op het parcours worden kwallen neergelegd, de kids moeten geblinddoekt op aanwijzingen van teamgenoten naar de andere kant lopen zonder op een kwal te stappen Het team met de meeste punten is winnaar. Elk kind uit dit team krijgt een klein presentje. Bij slecht weer doen we slootjesonderzoek binnen.

Praktische informatie

Plaats: Natuur- en Milieucentrum De Papaver, Korftlaan 6, Delft Datum: Op woensdag 19 en 26 juli en 2 en 9 augustus (elke keer hetzelfde programma). Tijd: Van 13.30 uur tot ongeveer 16.00 uur.
Kosten: E2.50 per kind
Aanmelden:De Papaver tel 015-2197977 of e-mail papaver@delft.nl. Advies: Trek kleding aan die nat en vies mag worden. Neem droge kleding en een handdoek mee.

Meer actuele informatie over natuur- en milieu op
www.delft.nl/natuurenmilieu

-----------------------


-----------------------

---- --