Llink


Rotterdam, 17 juli 2006


- PERSBERICHT -

Vluchtnummer ET 707 naar Addis Abeba

LLiNK op reis bezoekt Ethiopie

LLink op Reis. Een brandnieuw programma waarin LLink grenzen verlegd. Johan en Froukje bezoeken elke woensdagavond verrassende bestemmingen en locaties die niet voor de hand liggen en des te meer verbazen. In de tweede aflevering van LLiNK op reis gaat Johan naar Ethiopië, het land met een eeuwenoude en fascinerende cultuur. Hier praat hij met de wereldberoemde langeafstandloper Haile Gebresellasie. Johan beantwoordt de vraag waarom er in Ethiopië zoveel Rastafari's te vinden zijn. Ook bezoekt hij één van de wereldwonderen: de heilige rotskerken. LLiNK op Reis vluchtnummer ET 707 is woensdag 19 juli om 21:25 te zien op Nederland 3.

De reis begint in hoofdstad Addis Abeba, waar Johan de legendarische Ethiopische langeafstandloper (twee gouden Olympische medailles!) Haile Gebresellasie ontmoet. Johan ontdekt wat deze grote atleet allemaal doet voor zijn gemeenschap.

Rastafari's uit Jamaica in Ethiopië? Jazeker! In het stadje Shashemene gaat Johan op bezoek bij de Rastafari's die afkomstig zijn uit Jamaica en andere delen van de wereld. Hun overtuiging is dat Afrika hun thuisland is en Ethiopië het beloofde land. Hun Messias is Haile Selassie, de voormalige keizer van Ethiopië.

Niet ver daar vandaan ligt de Omo Valley, waar het Mursi-volk woont, dit volk werd pas 30 jaar geleden ontdekt. De vrouwen van dit volk hebben schotels in hun lippen. Naar verluidt bedacht door de mannen om andere stammen uit de buurt van hun vrouwen te houden.

Johan reist verder naar Lalibela waar een van de wereldwonderen zich bevindt: de heilige rotskerken. Pelgrims uit heel het land komen elk jaar in januari, als het kerst is in Ethiopië, naar Lalibela.

Voor de ervaren reiziger is Ethiopië hèt vakantieland. Verwacht geen luxe resorts (hoewel die er wel zijn natuurlijk) en uitgebreide maaltijden, maar wel een ronduit boeiende cultuur en prachtige mensen.

LLiNK op Reis wordt mede mogelijk gemaakt door het NCDO. NCDO streeft naar een grotere betrokkenheid van de Nederlandse bevolking bij internationale samenwerking en de realisering van de millenniumdoelen.

LLiNK op Reis is woensdag 19 juli om 21:25 uur te zien op Nederland 3. LLiNK op Reis is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, 747AM en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT

Beeldmateriaal in hoge resolutie is te vinden op:

http://www.llink.nl/Beeldmateriaal.133.0.html




Llink