Het Nederlandse Rode Kruis

19 juli 2006
Vierdaagse: vrijwilligers Nederlandse Rode Kruis nog steeds paraat

Vrijwilligers van het Nederlandse Rode Kruis hebben woensdag 19 juli in de vroege ochtend op de start finish locatie in Nijmegen wandelaars opgevangen die dachten de tweede etappe van de Vierdaagse te gaan lopen. Sommige wandelaars hadden nog niet gehoord dat de Vierdaagse is afgelast.Veel wandelaars gaan vroeg slapen omdat ze de volgende dag al om 4.00 uur aan de start moeten verschijnen. Daarom hadden zij het nieuws nog niet gehoord.

Extreme omstandigheden
De vrijwilligers hebben wandelaars uitgelegd waarom de Vierdaagse van Nijmegen is afgelast. Dinsdag zijn twee mensen overleden. Ook zijn honderden mensen onwel geworden doordat ze onder extreme omstandigheden hun kilometers aflegden. De Stichting Vierdaagse heeft in samenspraak met de burgemeester besloten het wandelevenement geen doorgang te laten hebben, omdat er nog extremere weersomstandigheden worden verwacht.

Moeilijke dag
Dinsdag was een moeilijke dag voor de vrijwilligers van het Nederlandse Rode Kruis. De EHBO-ers kregen te maken met tientallen mensen die flauw vielen en voor medische steun naar een van de hulpposten kwamen. Samen met Defensie werden extra voertuigen ingezet om mensen langs de route op te halen die waren gestrand.