Politie Haaglanden

Perberichten 19 juli

Haaglanden, 19-07-2006

Man ligt 2 maanden dood
Delft Op dinsdag 18 juli omstreeks 15.30 uur heeft de politie in een woning aan de Reinier de Graafweg het stoffelijk overschot aangetroffen van een 57-jarige Delftenaar. Uit onderzoek is gebleken dat het slachtoffer zeker 2 maanden geleden is overleden. De politie stelt een onderzoek in naar de doodsoorzaak.

Gewonde na val in bouwlift
Den Haag Een 20-jarige Belg is ernstig gewond geraakt toen hij op dinsdagmiddag rond 14.00 uur in een schacht van een bouwlift viel op de Sportlaan. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De politie en de arbeidsinspectie stellen een onderzoek in naar de toedracht van dit arbeidsongeval.

Man gewond bij steekincident (oproep getuigen)
Den Haag Na een melding van een steekincident op dinsdag 18 juli omstreeks 20.35 uur op de Veenkade nabij de Westerbaenstraat trof de politie twee Haagse broers van 18 en 19 jaar aan. De 19-jarige bleek diverse steekwonden aan zijn arm te hebben. De politie onderzoekt de toedracht van het incident en verzoekt met name twee fietsers die vlak voor het incident over de brug bij de Noordwal fietsten en een mogelijke woordenwisseling met de broers hadden zich als getuigen te melden bij Bureau Karnebeek, telefoonnummer 0900-8844.

Ondersteuning bij Vierdaagse
Nijmegen Het korpsdetachement Haaglanden dat meedeed aan de Wandelvierdaagse verleende dinsdag 18 juli meerdere malen ondersteuning aan de organisatie, die hun handen meer dan vol hadden aan de vele wandelaars die getroffen werden door het hete weer. Waar mogelijk probeerden de politiewandelaars samen met collegas van andere korpsen de dag toch nog in goede banen te leiden. In totaal werden er ongeveer 350 mensen onwel en werden er rond de dertig personen in het ziekenhuis opgenomen. Vijf mensen moesten worden gereanimeerd, waarvan er twee uiteindelijk kwamen te overlijden. Rond 14.30 uur vandaag wordt het detachement terug verwacht op het Hoofdbureau.

Bestelbus rijdt door na aanrijding
Rijswijk- Een 54-jarige Haagse fietster werd dinsdag 18 juli rond 15.15 uur slachtoffer van een aanrijding met een bestelbus op de kruising Prinses Beatrixlaan met de Admiraal Helfrichsingel. Het slachtoffer kreeg groen licht op het fietspad van de Admiraal helfrichsingel en stak over . Halverwege de rijbaan kwam de bestelbus aanrijden en raakte met de rechterzijde de arm van het slachtoffer. Zij werd een stukje meegesleurd en kwam ten val. De bestuurder van de bestelbus is doorgereden en liet het slachtoffer gewond achter. De politie is op zoek naar getuigen van dit incident. Het betreft een witte bestelbus met een donkerblauw zeil aan de linkerzijde. De achterzijde was voorzien van tekst. Mensen die wat gezien hebben worden verzocht contact op te nemen met Bureau Rijswijk via: 0900-8844.

Snelheidsduivels op de bon
Rijswijk- Dinsdag 18 juli tussen 07.00-12.30 uur en tussen 20.30-23.00 uur hield de politie een snelheidscontrole op de Prinses Beatrixlaan. In totaal werden 1600 voertuigen gecontroleerd, waarvan 90 bestuurders een bekeuring kregen voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 97 km/u.

Pollar doorboort taxi
Schipluiden- Een 29-jarige taxichauffeur uit Amsterdam kwam dinsdag 18 juli rond 16.00 uur vast te staan op een pollar van de doseerinstallatie aan de Rotterdamseweg. De chauffeur meende op het groene licht van zijn voorganger door te kunnen rijden. Echter toen hij over de pollar heenreed, schoot deze alsnog omhoog. Zowel de pollar als de taxi raakte ernstig beschadigd. De brandweer heeft het oliespoor opgeruimd.

Man bedreigt politieman
Den Haag De politie heeft dinsdag 18 juli om 11.30 uur in de Betje Wolfstraat een 33-jarige Hagenaar aangehouden, die een politieman had gedreigd met een stuk glas te steken. De man zat achter zijn vriendin aan, toen deze het politiebureau Zuiderpark binnen vluchtte. In de hal van het bureau bedreigde de man een politieagent en zette het vervolgens op een lopen. Na een korte achtervolging kon hij worden ingerekend.

Verdachten inbraak aangehouden
Den Haag De politie heeft dinsdagavond 18 juli twee mannen aangehouden, die worden verdacht van inbraak in een woning in de Oosterhesselenstraat. De politie kon de aanhoudingen verrichten op basis van een signalement, dat de gedupeerde bewoner verstrekte. Een verdachte, een 31-jarige Hagenaar, werd aangehouden op de Dedemsvaartweg, de ander, een 27-jarige Rijswijker, op de Loevesteinlaan. De gestolen goederen werden in de Melis Stokelaan in de bosjes teruggevonden.

Heling autoradio
Den Haag De politie heeft dinsdag 18 juli om 23.00 uur in de Haveltestraat een 32-jarige Hagenaar aangehouden wegens heling. De man probeerde een autoradio voor 20 euro te verkopen. Bij de fouillering bleek dat de man een groot broodmes in een van zijn mouwen had verstopt.