Gemeente Bolsward


woensdag 19 juli 2006

mededelingen d.d. 19-07-2006

Binnengekomen bouwaanvragen,

Ingevolge artikel 41 van de Woningwet maken burgemeester wethouders bekend dat de volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen:
1.voor het oprichten van een bedrijfshal met bedrijfswoning op het perceel De Ward 17 en 17A;

2.voor het oprichten van een bedrijfspand met bedrijfswoning op het perceel De Ward 37 en 37A;

3.voor het plaatsen van twee dakkapellen op het perceel De Skries 11;
4.voor het plaatsen van een projectbord aan de Koningin Wilhelminalaan.

Deze publicatie is alleen bedoeld ter informatie over welke aanvragen bij de gemeente zijn ingekomen. Tegen een aanvraag kan geen bezwaarschrift worden ingediend, omdat een besluit nog ontbreekt.

Welstandsbeoordeling
De vergaderingen van de welstandscommissie zijn openbaar. Voor de aanvrager van een bouwvergunning bestaat de mogelijkheid om een mondelinge toelichting te geven. Iedere woensdagmiddag in de even weken is er in het stadhuis een rayonarchitect van de welstandcommissie "Hûs en Hiem" aanwezig. De zitting begint om 13.30 uur. De agenda voor deze zitting is dinsdags daarvoor te bekijken op het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1 of via de website www.bolsward.nl. Voor informatie en/of vragen over de agenda kunt u contact opnemen met de gemeente Bolsward onder telefoonnummer 0515-578713. In verband met de vakantieperiode is er in week 32 en 34 geen welstandsoverleg.

Verleende bouwvergunningen eventueel in combinatie met vrijstelling van het bestemmingsplan.
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 40 van de Woningwet de volgende bouwvergunningen zijn verleend: 1.d.d. 14 juli 2006, voor het plaatsen van reclame op het perceel De Marne 31; 2.d.d. 14 juli 2006, voor het oprichten van een berging op het perceel De Swan 8;
3.d.d. 14 juli 2006, voor het oprichten van een carport op het perceel Eekwerdlaan 16;
4.d.d. 14 juli 2006, voor het veranderen van een dakkapel op het perceel Laag Bolwerk 73.

Verleende sloopvergunningen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 8.1.1 van de Bouwverordening de volgende sloopsloopvergunningen zijn verleend:

1. d.d. 11 juli 2006, voor het slopen van de berging achter de woning Hid Herostraat 49, incl. asbesthoudende golfplaten;
2. d.d. 12 juli 2006, voor het gedeeltelijk slopen van asbesthoudende golfplaten en buitengevel van een ligboxenstal op het perceel Exmorraweg 4.

Bovengenoemde aanvragen en vergunningen kunt u inzien bij de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Tegen een verleende vergunning kan een belanghebbende binnen zes weken nadat de vergunning naar de aanvrager is verzonden, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan wat de vergunning heeft verleend (burgemeester en wethouders van de gemeente Bolsward of de burgemeester van de gemeente Bolsward), postbus 33, 8700 AA te Bolsward. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van het besluit niet op.

Ter voorkoming van de uitvoering van de werkzaamheden/activiteiten bestaat de mogelijk aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Leeuwarden een voorlopige voorziening (schorsing) te vragen van de verleende vergunning. Voorwaarde is dan wel dat een bezwaarschrift is ingediend bij het bestuursorgaan.

Aanvraag voor binnenplanse vrijstelling van het bestemmingsplan in combinatie met een bouwaanvraag.
Onderstaand bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn voornemens middels artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen ten behoeve van dit bouwplan. Door het verlenen van vrijstelling van het bestemmingsplan kan alsnog een bouwvergunning worden verleend voor dit bouwplan.

De aanvraag ligt met ingang van donderdag 20 juli aanstaande gedurende 2 weken tijdens de openingstijden ter inzage in het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.
Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze omtrent de aanvraag kenbaar maken. U kunt de schriftelijke zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward. Hierbij graag vermelden om welk bouwplan het gaat.


1. Het oprichten van een berging op het perceel De Hoants 18 te Bolsward.

Voorbereidingsbesluit bestemmingsplan Martinikerk e.o. Burgemeester en wethouders van de gemeente Bolsward maken bekend dat de gemeenteraad op grond van artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening in zijn vergadering van 11 juli 2006 heeft besloten dat een herziening van het bestemmingsplan Martinikerk e.o. wordt voorbereid (voorbereidingsbesluit) voor de locatie Looiersbuurt 2 tot en met 50. Het voorbereidingsbesluit voor deze locatie geldt voor de percelen kadastraal bekend gemeente Bolsward, sectie A, nummers 4738 en 4220, conform de bij dit besluit behorende tekening.

Voorbereidingsbesluit bestemmingsplan St. Anthony Gasthuis e.o. Burgemeester en wethouders van de gemeente Bolsward maken bekend dat de gemeenteraad op grond van artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening in zijn vergadering van 11 juli 2006 heeft besloten dat een herziening van het bestemmingsplan St. Anthony Gasthuis e.o. wordt voorbereid (voorbereidingsbesluit) voor de locatie Laag Bolwerk 45. Het voorbereidingsbesluit voor deze locatie geldt voor de percelen kadastraal bekend gemeente Bolsward, sectie A, nummers 4507, conform de bij dit besluit behorende tekening.

De voorbereidingsbesluiten treden in werking op 20 juli 2006 en liggen met ingang van dezelfde datum ter inzage op de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1, alsmede in de Openbare Bibliotheek, Marktplein 1, gedurende de openingstijden van beide instellingen.

Tegen de voorbereidingsbesluiten kan een belanghebbende binnen zes weken na inwerkingtreding van het voorbereidingsbesluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van Bolsward, postbus 33, 8700 AA te Bolsward.

Vaststelling bestemmingsplan Buitengebied 3e herziening Burgemeester en wethouders van de gemeente Bolsward maken ingevolge de artikelen 26 en 27 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat de gemeenteraad van Bolsward op 11 juli 2006 het bestemmingsplan Buitengebied 3e herziening heeft vastgesteld. De raad heeft ten opzichte van het ontwerp geen wijzigingen aangebracht.

Met ingang van 20 juli 2006 ligt het vastgestelde bestemmingsplan zes weken ter inzage op het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1 en in de Openbare Bibliotheek, Marktplein 1.

Een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest binnen de daarvoor gestelde termijn een zienswijze in te dienen, kan gedurende de termijn dat het bestemmingsplan ter inzage ligt bedenkingen indienen tegen het bestemmingsplan. Bedenkingen kunnen (bij voorkeur schriftelijk) worden ingediend bij Gedeputeerde Staten van Fryslân, postbus 20120, 8900 HM Leeuwarden. Degenen die echter zijn/haar bedenkingen mondeling wenst in te dienen kan dit bij de provincie kenbaar maken. In dat geval kan telefonisch contact worden opgenomen met de afdeling Ruimtelijke Plannen (058) 2925542. Om praktische redenen verdient het aanbeveling een dergelijk verzoek te doen uiterlijk 14 dagen voor het einde van de tervisieleggingstermijn om termijnoverschrijding te voorkomen met het risico dat bedenkingen buiten beschouwing moeten worden gelaten.