Unicef



Hulpgoederen arriveren woensdag op Java 19 juli 2006, New York - Op het Indonesische eiland Java is het dodental na de tsunami van afgelopen maandag opgelopen tot 525. Er zijn nog bijna honderd mensen vermist en volgens de laatste gegevens zijn ruim 31.000 mensen dakloos geworden.

De 11-jarige Feby is tijdens de tsunami gewond geraakt. Ze ligt nu in het ziekenhuis van Pangandaran. Foto: Unicef Indonesië/Purnomo De 11-jarige Feby is tijdens de tsunami gewond geraakt. Ze ligt nu in het ziekenhuis van Pangandaran. Foto: Unicef Indonesië/Purnomo

De regio rond de toeristische trekpleister Pangandaran is het zwaarst getroffen. Unicef-medewerker Lina Sofiani bezocht een opvangkamp waarin 2.000 mensen verblijven. Zij meldt dat zij dringend hulpgoederen nodig hebben. Vandaag zullen de eerste Unicef-goederen in het gebied aankomen. Het gaat onder meer om waterzakken, 1.000 hygiene kits, 5.000 jerrycans, materialen voor sport en spel en medische hulpmiddelen.

Het is nog niet duidelijk hoeveel kinderen dakloos zijn geworden of van hun familie gescheiden zijn geraakt. Lina Sofiani: "Het Rode Kruis zegt dat 30 procent van de ontheemden uit kinderen bestaat."