Ingezonden persbericht


LaCie presenteert blue eye pro 4: éénkliks-oplossing voor hardwarekalibratie

Nauwkeurige LCD-kalibratie met één muisklik; ideaal voor professionele grafici

Amsterdam, 19 juli 2006 - LaCie introduceert versie 4 van de blue eye pro kalibratiesoftware voor Mac-computers en pc's. De software maakt een geavanceerd ICC-profiel aan dat de kleuren gedurende het hele werkproces consistent houdt. Nieuwe functionaliteiten zorgen bovendien voor nauwkeurige controlemogelijkheden. LaCie levert blue eye pro v4 bij alle Lacie-beeldschermen uit de 300-serie en bij de blue eye pro-colorimeters. Deze uitgebreide kalibratieoplossing biedt professionals in de grafische industrie die veel belang hechten aan kleurweergave, met één muisklik de juiste kleuren.

Ward Bauwens, Area Manager Benelux bij LaCie: "De nieuwe, geavanceerde mogelijkheden van deze kalibratiesoftware zijn ontwikkeld op verzoek van onze klanten die met kleuren werken. Het blue eye pro-kalibratieprogramma is niet alleen eenvoudig te installeren en te gebruiken, maar het is ook mogelijk de instellingen handmatig aan te passen om exact de juiste kleuren te krijgen. En onze beeldschermen uit de 300-serie zijn perfect voor het nauwkeurig weergeven van die kleuren."

Een nieuwe functie van LaCie blue eye pro v4 is handmatige FineTuning, waardoor het witpunt nauwkeuriger is af te stellen. Ook Reference Profile Calibaration, waardoor twee beeldschermen zeer nauwkeurig op hetzelfde profiel zijn in te stellen, is nieuw. Dankzij de Test & Report-functie kunnen gebruikers snel de nauwkeurigheid van de actuele kalibratie controleren om na te gaan of (her)kalibratie nodig is. Gedetailleerde rapporten drukken het kleurengamma en de nauwkeurigheid van het beeldscherm uit in DeltaE-waarden. Ze zijn op te slaan als PDF, HTML of onbewerkte tekst. Colorimetric Environment Switching, waarmee gebruikers kunnen schakelen tussen colometrische instellingen, is een van de andere mogelijkheden van LaCie blue eye pro. Daarnaast kunnen gebruikers met de Ambient Light Analysis de verlichtingskenmerken van de werkomgeving bepalen en vergelijken met de ISO-aanbevelingen voor werken met kleur.

De beeldschermen van de 300-serie van LaCie bieden in combinatie met blue eye pro v4 een volledig geïntegreerde kalibratie-oplossing. De beeldschermen van de 300-serie zijn afgestemd op de behoeften van de meest veeleisende kleurenprofessionals en zijn voorzien van IPS-panelen die allemaal afzonderlijk worden afgesteld in de fabriek. Dit resulteert in uniforme helderheid en kleurkwaliteit. Elk beeldscherm heeft een kleurgamma van CRT-kwaliteit en 12-bits gammacorrectie voor de beste kleurovergangen. De beeldschermen uit de 300-serie van LaCie zijn verkrijgbaar in 19-, 20- en 21-inch-formaat zodat ze in elke werkomgeving passen. Gebruikers kunnen erop rekenen dat de beeldschermen van de 300-serie van LaCie natuurgetrouwe kleuren weergeven.

Functies


· Automatische hardwarekalibratie en aanmaak van ICC-profiel


· Doelwaarden voor gamma, witpunttemperatuur en helderheid


· Meerdere monitors kalibreren op hetzelfde profiel


· Handmatig het witpunt fijnafstellen voor een nauwkeuriger resultaat


· De nauwkeurigheid van het profiel controleren met de test- en rapportfunctie


· Tussen colorimetrische instellingen schakelen zonder opnieuw te hoeven kalibreren


· Het omgevingslicht meten


· Matrix- of LUT-profielen (kleurenopzoektabel)


· Keuze uit v2 of v4 ICC-profielen


· Het zwartpunt afstellen, chromatische aanpassing


· Integreert met ColorSync, Photoshop®, Illustrator®, InDesign®, QuarkXPress®


· Geleverd bij LaCie-beeldschermen van de 300-serie en blue eye pro colorimeters van LaCie


· Compatibel met toonaangevende colorimeters van GretagMacBeth en X-Rite

Verkrijgbaarheid

De LaCie-software blue eye pro v4 wordt geleverd bij blue eye pro colorimeters en alle beeldschermen van de 300-serie en is per direct verkrijgbaar. Meer informatie is te vinden op.

LaCie

LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor PC- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Ora-Ïto en Neil Poulton. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431).

Ingezonden persbericht