Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 juli 2006

Fietser gewond bij aanrijding

Borne

Een 36 jr. inwoner van Borne fietste dinsdagmorgen 18 juli om ongeveer 09.15 uur over de Stationsstraat in zijn woonplaats. Een 62 jr. automobiliste, ook uit Borne, reed over de Parallelweg en zag bij het oprijden van de Stationsstraat de fietser over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. De 36 jr. werd door een ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. (06-091961)

Inbreker aangehouden

Enschede

Surveillerende politiemensen zagen woensdagmorgen 19 juli om ongeveer 04.40 uur een voor hen bekende Enschedeër van 36 jaar fietsen over de Heurne in Enschede. Bij het zien van de politieauto probeerde de 36 jr. er op de fiets vandoor te gaan en gezien werd dat hij onderweg iets in de bosjes gooide. Op de Klomp kon hij worden tegengehouden en toen werd duidelijk waarom hij er vandoor probeerde te gaan. Op dat moment werd doorgegeven dat een getuige had gezien dat een man had ingebroken bij een kledingzaak aan de Haverstraatpassage. Een signalement van de dader was door de getuige doorgegeven en de 36 jr. voldeed hieraan. Hij werd aangehouden en in eerste instantie overgebracht naar het ziekenhuis waar een bloedende wond aan zijn linkerhand werd gehecht. Deze wond heeft hij vermoedelijk bij de inbraak opgelopen. Na de behandeling is hij overgebracht naar het politiebureau waar hij is opgesloten. Op de plek waar hij bij het wegfietsen iets had weggegooid werd in de bosjes een geldkistje aangetroffen die uit de betreffende kledingwinkel was ontvreemd. De 36 jr. is in de loop van woensdag de 19e voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (06-092460)

Na 12 uur

Twente

In verband met de zomervakantie geldt voor het stellen van vragen, weer net als voorgaande jaren, een aparte regeling. Zie hiervoor het bijgevoegde document.

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --