Politie Zuid-Holland-Zuid

19/7 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 19-07-2006 o persberichten district II

GEEN LICHT AAN, GEDRONKEN, GEEN VERZEKERING EN GEEN BROMFIETSCERTIFICAAT
ALBLASSERDAM Een 21-jarige jongeman uit Alblasserdam is in de nacht van dinsdag 18 juli op woensdag 19 juli aangehouden op de Haven. De jongeman reed op een snorfiets zonder verzekeringsplaatje en zonder verlichting. De politie zag dit en hield de bestuurder staande. Het vermoeden rees dat de 21-jarige had gedronken. Na een blaastest bleek dit te kloppen. De jongeman blies een Alert, 1,3 promille (555 ugl). Dit terwijl de maximaal toegestane hoogte van het promillage voor bestuurders 0,5 is. De jongeman verklaarde gedronken en een blowtje gerookt te hebben. Ook bleek nog eens dat de 21-jarige niet in het bezit is van een bromfietscertificaat en dat de snorfiets niet is verzekerd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed, geen verzekering en geen bromfietscertificaat. Ook ging na heenzending een rijverbod van 8 uur in. Voor de verlichting kwam hij er met een waarschuwing vanaf.

JONGEMAN GLIJDT UIT
HARDINXVELD-GIESSENDAM In een water aan de Peulenlaan nabij de Deltabrug in Hardinxveld-Giessendam is dinsdagmiddag 18 juli een 19-jarige jongeman uit Hardinxveld-Giessendam gewond geraakt. De jongen was in het water aan het zwemmen. Hij klom op de meerpalen om er vervolgens vanaf te duiken. Voordat hij hiervoor de kans kreeg, gleed hij onderuit en viel met zijn bovenlichaam op de dwarsbalk onderaan de meerpalen. Vrienden schoten hem te hulp. De jongeman werd op de kant gehaald aan de Gorinchemse zijde van de Deltabrug. Vervolgens werd 112 gebeld. Het slachtoffer werd met hevige pijn bij zijn ribben naar het ziekenhuis in Gorinchem gebracht. Het precieze letsel is onbekend.

HENNEP
GORINCHEM In een woning aan de Henri Knapstraat is op dinsdagmorgen 18 juli een kleine hennepkwekerij ontdekt. De politie was getipt en stelde een onderzoek in. De bewoner, een 42-jarige man, liet de politie binnen. Hij vertelde de politie direct dat hij een kleine hennepkwekerij in een schuurtje had. De politie nam polshoogte en trof zon 24 planten aan in potten. Er was geen sprake van het aftappen van stroom. De hennepplantage werd ontmanteld. De 42-jarige bewoner werd gehoord. Hij had de plantage aangelegd voor eigen gebruik. De planten zijn na overleg en in opdracht van de officier van justitie vernietigd. De apparatuur is in beslag genomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.
GORINCHEM In een pand aan de Haarstraat is woensdagmorgen 18 juli ook een kleine hennepkwekerij aangetroffen. De politie was ook hier getipt. In een kast werd een kleine plantage aangetroffen met zon 74 plantjes. De eigenaar van de woning zal nader worden gehoord. De kwekerij werd ontmanteld. De plantjes en apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Het stroomverbruik zal nog worden bekeken door Eneco.

GEDRONKEN
NIEUWPOORT Een 38-jarige vrouw uit Amsterdam is dinsdagmiddag 18 juli aangehouden op de Nieuwpoortseweg in Nieuwpoort. De politie kreeg een melding van een weggebruiker die vertelde dat de vrouw in de omgeving van de Hoogstraat gevaarlijk rijgedrag vertoonde door geen voorrang te verlenen. Ook werd door de melder gezien dat de bestuurster verschillende keren bijna een aanrijding had met geparkeerde autos. Vervolgens probeerde ze de auto in te parkeren maar dit lukte niet. Zij heeft toen de auto scheef in het parkeervak laten staan.en stapte uit. De getuige stapte ook uit en sprak de vrouw aan. Ze was onvast ter been. De alerte getuige zorgde voor een stoel en een glas water voor de vrouw. Haar autosleutels werden afgenomen en de politie ingelicht. De vrouw bleef niet zitten. Ze ging op zoek naar de reservesleutels in de auto. Ze viel daar even in slaap. Na een paar minuten schoot ze wakker en trapte de koppeling in. De auto zakte achteruit. De melder riep de vrouw aan de handrem te trekken. Dit deed zij. Vervolgens stapte ze uit en vertrok lopend. De politie hield haar vervolgens aan op de Nieuwpoortseweg. Op het politiebureau moest ze blazen. Ze blies 2,1 promille (915 ugl), terwijl de maximaal toegestane hoogte van het promillage voor bestuurders 0,5 is. Ook bleek dat haar rijbewijs ongeldig is verklaard. Ze had dus sowieso niet mogen rijden. De vrouw werd ingesloten nadat bleek dat ze nog 56 dagen hechtenis had openstaan.