Gemeente Tilburg

Datum
19 juli 2006

Gratis water voor bouwers kermis

Om drukkende hitte voor exploitanten te verlichten

De gemeente Tilburg verstrekt vanmiddag gratis water aan de bouwers van de Tilburgse Kermis. In samenwerking met Tilburg Bronwater en de Tilburgsche Waterleiding-Maatschappij zijn enkele duizenden cups water beschikbaar gesteld om de drukkende hitte voor de exploitanten en hun medewerkers te verlichten.

Wethouder Hans Janssen (kermis): "Met het oog op de zware fysieke arbeid die veel bouwers verrichten bij het optrekken van de attracties leek het ons verantwoord om te kijken of we hier enige verfrissing konden bieden. Tilburg Bronwater speelde hier snel op in door binnen een uur al duizenden cups gratis bronwater ter beschikking te stellen. Via het sms-alert dat bij alle exploitanten terechtkomt is iedereen op de hoogte gesteld van de uitreiking van het water. Ik hoop dat het de temperaturen voor de mensen iets draaglijker maakt."

De cups worden op woensdag 19 juli tussen ongeveer 14.00 en 16.00 uur vanuit een vrachtwagen verdeeld onder de bouwers in de stad.

De opbouw van de Tilburgse kermis is momenteel in volle gang. Het evenement kent 237 attracties in een lint van ruim drie kilometer door de gehele stad. Het is een van de grootste publieksevenementen van Nederland en vindt plaats van 22 t/m 31 juni 2006.

Voor de pers
Brugt Groenevelt, woordvoering: 013-542 83 33 / 06 - 129 16 887

---- --