Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (19/7)

OISTERWIJK, 19 juli 2006

Politie op zoek naar dader poging tot verkrachting

OISTERWIJK: De politie is op zoek naar een nog onbekende man die gisterenmiddag omstreeks 17.40 uur op een ruiterpad nabij de Oirschotsebaan een 35-jarige vrouw geprobeerd heeft te verkrachten. De dader vluchtte weg op een zwartkleurige bromfiets toen er fietsers aan kwamen. De politie heeft omstreeks 19.20 uur op de Oisterwijksebaan een 17-jarige Tilburger die aan het signalement voldeed als verdachte aangehouden. Hij liep op het rode fietspad met een zwartkleurige bromfiets aan de hand. Hij blijkt echter een waterdicht alibi te hebben en is omstreeks 21.00 uur na verhoor in vrijheid gesteld.

Een 35-jarige vrouw uit Oisterwijk liep gisterenmiddag rond 17.30 uur met een kinderwagen met daarin haar kind van een half jaar over een ruiterpad nabij de Oirschotsebaan. Er kwam haar een man op een zwartkleurige bromfiets of scooter tegemoet. De man stopte een stukje voorbij haar. Toen zij hem voorbij liep, kwam hij haar achterna en pakte haar van achteren vast. De vrouw kon haar kinderwagen nog een stukje vooruit duwen zodat deze niet op de grond viel. Er volgde een worsteling waarbij de man haar onzedelijk betastte en probeerde te verkrachten. Hij staakte zijn handelingen toen er fietsers aan kwamen en vluchtte toen op zijn scooter in de richting van boscafé Venkraai. De politie heeft onmiddellijk na de melding enkele rechercheurs van het zedenteam in dienst geroepen die de vrouw hebben opgevangen. Ook is een medewerker van de unit Forensisch Technisch Onderzoek ter plaatse gekomen voor het instellen van een sporenonderzoek.

Het slachtoffer gaf het volgende signalement van de dader en zijn vervoermiddel: Blanke vadsige man, lengte circa 1.80 meter, leeftijd circa 18 tot 25 jaar. Hij had kort blond gemillimeterd haar. Hij had een vuil wit T-shirt aan en droeg een korte blauwe broek. Hij reed op een zwarte scooter met gekleurde vlakken op de zijkant met daarin de kleur geel.

De politie heeft gisteravond en vandaag nog een SMS-Alert bericht met het signalement van de dader aan bijna 4000 aangesloten deelnemers verspreid. Hier zijn tot op heden vier reacties op binnen gekomen die nog verder uitgerechercheerd worden. Er moet nog een uitgebreide aangifte van het slachtoffer opgenomen worden. Ook volgt nog een nader onderzoek in de buurt. Getuigen kunnen contact opnemen met 0900-8844.

Politie verstuurt eerste SMS-Alert bericht aan winkeliers Besterdring

TILBURG: Vanmorgen is met een SMS-Alert bericht naar 40 deelnemers het startsein gegeven voor het project Groeps SMS van SMS-Alert in de Besterdring. Ook de kermisexploitanten in Tilburg worden tijdens de komende week via SMS-berichten geïnformeerd als daartoe aanleiding is. De kermisgroep bestaat uit ruim 200 nummers.

Wijkagent Huijbregts motiveerde destijds zijn aanvraag voor het project Groeps SMS door het in relatie te brengen met het Keurmerk Veilig Ondernemen. Het certificaat hiervoor werd op 15 maart jl. voor dit gebied afgegeven. Hij denkt dat de Besterd nog veiliger wordt als de winkeliers massaal deelnemen aan het waarschuwingssysteem. De politie denkt aan het versturen van berichten als zakkenrollers gesignaleerd, vals geld in omloop, verdachte personen in winkel gesignaleerd, oplichters opgepakt, daders van overval gepakt en dergelijke. Groeps SMS is een afgeleide van het SMS-Alert project waarmee de politieregio MW-Brabant in juli 2004 gestart is. Inmiddels hebben zich al bijna 35. 000 deelnemers aangemeld. Gisteren werd het middel nog ingezet bij de zoektocht naar een verkrachter in Oisterwijk en een vermiste man in Tilburg. Aanmelden kan nog steeds. Door een SMS-bericht te sturen naar 8844 met de tekst: PMWB (bijvoorbeeld PMWB5045LP30)

Arrestatie na mishandeling om drugs

TILBURG: De politie heeft gisteravond op de Lochtstraat omstreeks 20.45 uur een 45-jarige veelpleger aangehouden die een 48-jarige vrouw had mishandeld. Hij had de vrouw een vuistslag in haar gezicht gegeven omdat ze de cocaïne die zij net in een pijpje gestopt had niet met hem wilde delen. Het slachtoffer liep een pijnlijke neus op. De politie maakt proces-verbaal op tegen de agressieve drugsgebruiker.

Man verdacht van dealen drugs

TILBURG: Gisteravond hebben agenten van het veelplegersteam op de Superior de Beerstraat omstreeks 21.00 uur een 29-jarige Tilburger aangehouden omdat agenten de tip hadden gekregen dat de verdachte bolletjes cocaïne bij zich zou hebben en aan het dealen zou zijn. De verdachte ging er toen een agent in burger hem wilde controleren vandoor. Hij kon op de Lochtsraat door geüniformeerde agenten worden aangehouden. Hij had echter geen drugs bij zich. Volgens een omstander had hij op zijn vlucht wat weggegooid. Dit is echter niet meer aangetroffen. De man is vanmorgen na verhoor weer in vrijheid gesteld. De fiets waar hij op reed is vermoedelijk van diefstal afkomstig en daarom in beslaggenomen. Het ringslot van de tweewieler was namelijk doorgezaagd.

Motorrijder gewond na aanrijding

TILBURG: Een 36-jarige Tilburger is gisteravond omstreeks 21.20 uur met zijn motor op de Heuvelring tegen een stilstaande auto gebotst. De motorrijder verklaart dat ter hoogte van een broodjeszaak een personenauto dwars stil stond op de weg, Hij probeerde de auto nog te ontwijken maar botste met de voorzijde van zijn motor tegen de bestuurderszijde van de auto. Hij rolde over de motorkap en viel enkele meters verder op de grond. Hij werd door een ambulance overgebracht naar het Tweestedenziekenhuis. Hij heeft een breuk in een gewricht van zijn rechterduim en diverse schaafwonden. Hij had geen alcohol gedronken. Hij moest een nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven.

Politie onderzoekt inbraak in bedrijfspand

GOIRLE: Vannacht is ingebroken in een bedrijfspand aan de Edisonstraat. De inbraak werd omstreeks 02.30 uur door een beveiliger ontdekt. De daders hebben aan de voorzijde van het kantoorgedeelte een raam ingeslagen. De inbrekers hebben een kluis buit gemaakt. De politie heeft enkele getuigen gesproken. De daders zijn mogelijk weggereden met een bestelauto die later vannacht in Eindhoven is aangetroffen en in opdracht van de politie vierkant getakeld is. De politie stelt een nader onderzoek in.

Autodief aangehouden na tips uit de wijk
Teamchef West stuurt preventiebrief naar bewoners wijk Wandelbos

TILBURG: De afgelopen week heeft teamchef Carine van Oostveen van Tilburg West naar alle bewoners van de wijken Wandelbos (incl. Kruiden-, Kleuren- en Schrijversbuurt) een preventiebrief in verband met het toegenomen aantal woninginbraken gestuurd. Er zijn 3750 brieven bezorgd. Maandag kreeg het team al twee reacties op de brieven van bewoners die anoniem wensten te blijven. Zij wezen de agenten op een garagebox in de Kruidenbuurt alwaar enkele jongeren zich verdacht hadden opgehouden en daar mogelijk een auto hadden gestald. De politie ging daarop direct ter plaatse en trof daar een gestolen auto aan met daarin een 21-jarige Tilburger. Deze verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld.

In de eerste vier maanden van dit jaar werden er 55 inbraken in dit gebied geregistreerd. In dezelfde periode in 2005 werden 32 aangiften opgenomen. Het terugdringen van het aantal woninginbraken is een belangrijk speerpunt van het politiedistrict Tilburg. In de brief vraagt de politiechef de wijkbewoners medewerking bij de bestrijding van de woninginbraken door goed op te letten en het politieteam attent te maken op verdachte personen en de signalementen door te geven. Ook de voertuigen die zij gebruiken en eventueel kentekens daarvan zijn voor de dienders interessant. Deze informatie wordt verzameld door een rechercheur die geheel vrijgemaakt is voor het project woninginbraken en wordt mede gebruikt om verdachten in beeld te krijgen en aan te houden. Verder staan er in de brief preventietips.

Naar aanleiding van deze brief belden maandagmorgen kort na elkaar twee bewoners die de politie wezen op verdachte omstandigheden rond een garagebox in de Kruidenbuurt. Een agent die ter plaatse ging zag in de bedoelde garagebox een naar later bleek een vanaf de Bijsterveldenlaan gestolen Toyota Starlet staan. In de auto zat een 21-jarige Tilburger, een bekende van de politie die al vaker in verband met misdrijven is opgepakt. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of de verdachte zich aan meer zaken schuldig heeft gemaakt.

Auteur: Willem van Hooijdonk