Gemeente Bernheze


Eerste plaatsingen bijstandsgerechtigden een feit

De gemeente Bernheze gaat een flinke inhaalslag maken met de reïntegratie van uitkeringsgerechtigden (met een WWB-, IOAW- of IOAZ-uitkering) in de gemeente.
Met behulp van reïntegratiebureau Vier L is de uitstroom van twee bijstandsgerechtigden inmiddels een feit en daarmee is een succesvolle start gemaakt met het reïntegratieproject.

Om de doelstelling van `Bernheze aan het werk' te realiseren en de reïntegratie een extra impuls te geven wordt binnen de kaders van dit project samengewerkt met een reïntegratiebureau. Dit bureau gaat mensen die nu een bijstanduitkering ontvangen aan werk helpen.

Plaatsing
Half mei is de opdracht verleend aan het bureau Vier L en deze week is de eerste plaatsing van twee bijstandsgerechtigden rond. Per 14 augustus 2006 gaan twee van onze cliënten starten bij taxibedrijf Van Gerwen in Zeeland. Deze week gaan bij hetzelfde bedrijf nóg drie sollicitanten op gesprek. Wij hopen dat dit bedrijf in Zeeland een voorbeeld is voor de bedrijven in Bernheze en omgeving. Het is een mooie start, maar we zijn er nog niet. Het is de bedoeling dat eind 2007 meer dan 50 mensen weer een baan hebben.

Interesse
Om het in dienst nemen van uitkeringsgerechtigden te stimuleren zijn er vanuit de gemeente Bernheze subsidiemogelijkheden, die oplopen tot maximaal 50% van het wettelijk minimumloon voor de duur van zes maanden. Wilt u meer informatie over het project en wat onze cliënten eventueel voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact op met de gemeente Bernheze, domein Werk & Inkomen, telefoon (0412) 45 88 88.

feed