Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (19/07/06)

OOSTERHOUT NB, 19 juli 2006

Politie houdt naakte man aan

WAALWIJK: Woensdag 19 juli rond 10.35 uur heeft de politie in de Esdoornstraat een 55-jarige man uit Waalwijk aangehouden op verdenking van openbare schennis der eerbaarheid.
De man was naakt in zijn voortuin aan het werken. Vanaf de openbare weg heeft men onbelemmerd zicht op deze voortuin.
De politie heeft de man meegenomen naar het bureau, waar hij een verklaring heeft afgelegd. De man kreeg een boete van EUR 170,-, die hij betaalde. Daarna is hij in vrijheid gesteld.

Politie rolt hennepkwekerijen op

KAATSHEUVEL: De politie heeft dinsdag 18 juli rond 15.00 uur in twee garageboxen in de Hoofdstraat mobiele hennepkwekerijen aangetroffen. De kwekerijen waren gemaakt in grote aanhangwagens. In iedere aanhanger trof de politie een compleet ingerichte kwekerij, bestaand uit 220 planten aan. De aanhangers zijn in beslag genomen. Ook verrichtte de politie een aanhouding. Het gaat om een 38-jarige verdachte uit Waalwijk. De man bekende dat de kwekerijen van hem waren. Hij kreeg na overleg met Justitie een boete van EUR 2920,- opgelegd, die hij meteen betaalde.

Man aangehouden terzake Opiumwet

RAAMSDONKSVEER: Getuigen meldden dinsdag 18 juli aan de politie dat een man bij de zandput aan de Oosterhoutseweg (soft)drugs verkocht aan jongeren.
De politie stelde ter plaatse een onderzoek in. Op basis van het opgegeven signalement trof de politie rond 16.00 uur de man, een 58-jarige inwoner van Raamsdonk, op de Wilhelminalaan aan. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Bij de man werd geen drugs aangetroffen.
Hij verklaarde eerder deze week een gebruikershoeveelheid softdrugs te hebben gekocht en dit zakje dinsdag te hebben weggegeven aan een jongen. Van dealen was volgens hem geen sprake. De man is na verhoor weer vrijgelaten.

Jongen aangehouden op verdenking van mishandeling

ALMKERK: De politie heeft woensdag 19 juli een 17-jarige jongen uit Rijswijk aangehouden op verdenking van mishandeling. De jongen wordt ervan verdacht in de nacht van vrijdag 30 juni op zaterdag 1 juli rond
01.00 uur een 16-jarige jongen uit Gorinchem te hebben mishandeld. Het slachtoffer was die avond in een horecagelegenheid in de Dirk van Clevestraat lastig gevallen door een bekende van de verdachte. Toen er een opstootje ontstond, waarbij behalve het slachtoffer en de verdachte nog twee jongens betrokken waren, greep de beveiliging van de horecagelegenheid in en zette drie jongens buiten. Het slachtoffer mocht blijven.
Toen het slachtoffer later de zaak verliet en naar huis wilde fietsen, werd hij opgewacht door de jongens en mishandeld. Het slachtoffer liep daarbij een gebroken duim op.
De politie stelde een onderzoek in, dat leidde tot de aanhouding van de 17-jarige verdachte. De minderjarige jongen is na verhoor in vrijheid gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Politie houdt man aan na belediging

WAALWIJK: Dinsdag 18 juli heeft de politie rond 17.25 uur een 30-jarige man uit Drongelen aangehouden. De man beledigde in een eetcafé in de Stationsstraat een 16-jarige medewerkster uit Waalwijk. Ook zou hij haar een oneerbaar voorstel hebben gedaan. Het meisje waarschuwde de man dat hij op moest houden. Toen hij dat niet deed, gooide de medewerkster een flesje water over hem heen. De man liep het café uit en fietste weg zonder zijn rekening te betalen. Het meisje rende de man achterna en met behulp van een getuige hield ze hem staande. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Nadat hij een verklaring had afgelegd, is hij huiswaarts gekeerd.

Mannen aangehouden voor rijden onder invloed

DRIMMELEN: In de nacht van dinsdag 18 juli op woensdag 19 juli is omstreeks 03.40 uur op de Biesboschweg een 24-jarige man uit Breda aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten controleerden de bestuurder en lieten hem een blaastest doen. Hieruit bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. De automobilist is meegenomen naar het politiebureau, waar hij een ademanalyse moest ondergaan. Hieruit bleek dat zijn ademgehalte 475 ug/l was, terwijl de maximaal toegestane hoeveelheid 220 ug/l is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van 3 uur opgelegd.

HULTEN: Ook in Hulten is in de nacht van dinsdag 18 juli op woensdag 19 juli een automobilist betrapt op rijden onder invloed. De 21-jarige man uit Hilvarenbeek trok rond 00.25 uur de aandacht van de politie, toen hij op de Rijksweg door rood licht reed. De automobilist, een beginnende bestuurder, moest tijdens de controle ook een blaastest afleggen, waaruit bleek dat hij teveel gedronken had. Hij moest mee naar het bureau voor een ademanalyse, waaruit bleek dat zijn ademgehalte 135 ug/l was. Het was de tweede keer in drie maanden tijd dat de man betrapt werd op rijden onder invloed. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod opgelegd van een uur. Tevens kreeg hij een boete voor het rijden door rood licht.

Sinds 1 januari is de wetgeving voor beginnende bestuurders strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de nieuwe regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.

Politie houdt snelheidscontroles

OOSTERHOUT: De politie heeft dinsdag 18 juli op de Vijf Eikenweg in Oosterhout een snelheidscontrole gehouden. Tussen 09.30 uur en 14.30 uur hebben agenten 2370 voertuigen gecontroleerd. Hierbij zijn 199 bekeuringen uitgeschreven.

HANK: Ook in Hank is dinsdag 18 juli een snelheidscontrole gehouden. Deze vond plaats tussen 08.00 uur en 14.00 uur op de Provincialeweg. Hierbij zijn 1620 voertuigen gecontroleerd. Er zijn 160 bekeuringen uitgeschreven.

Auteur: Leonie van Ooijen en Ilse Matthijsen