Verzamelpersbericht woensdag

's-Hertogenbosch, 19-07-2006

Man aangehouden voor vernielen ruit

s-Hertogenbosch In de nacht van dinsdag op woensdag is een 48-jarige Bosschenaar aangehouden voor vernieling van een ruit van een woning aan het Overkwartier in s-Hertogenbosch. De verdachte vernielde de ruit van de voordeur omdat hij het kennelijk niet eens was met de contacten die de bewoner onderhield met zijn 19-jarige dochter. De verdachte is enkele minuten later aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Man onder invloed van paddos vernielt ruit

s-Hertogenbosch In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Koninginnelaan in s-Hertogenbosch een 20-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor vernieling van een ruit. De man was te gast bij een vriendin in een flat aan de Boschveldweg in s-Hertogenbosch. Hij vertoonde daar volgens haar vreemd gedrag na het eten van veel paddos. Zij wees hem daarop de deur. Korte tijd later gooide de verdachte een ruit van het trapportaal van de flat in. De politie wist hem korte tijd later aan te houden. De man verzette zich hevig. Na geboeid te zijn staakte hij zijn verzet en is ingesloten op het bureau.

Man moet nog 14 dagen zitten

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag is een 43-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch op de Peperstraat in zijn woonplaats aangehouden omdat hij nog een straf van 14 dagen uit moest zitten. De man had zich volgens afspraak afgelopen maandag op het bureau moeten melden, maar deed dat niet. Agenten zagen hem gisterenmiddag in het centrum van s-Hertogenbosch lopen en hielden hem aan. Hij is ingesloten.

Man moet nog 10 dagen zitten

Rosmalen De politie heeft dinsdagavond een 19-jarige inwoner uit Rosmalen op de Cyclamenstraat in s-Hertogenbosch aangehouden. De man had nog 10 dagen gevangenisstraf tegoed. Hij is ingesloten.

Asociaal rijgedrag snorfietser bestraft

s-Hertogenbosch De politie heeft dinsdagmiddag na een korte achtervolging op de Klokkenlaan een 18-jarige snorfietser uit Den Dungen aan kunnen houden. De snorfietser probeerde zich aan een controle te onttrekken en reed na een stopteken met hoge snelheid weg. Bij zijn vlucht bracht hij het overige verkeer in gevaar: hij reed o.a. tegen het verkeer in en reed door plantsoenen. De snorfiets was opgevoerd, niet verzekerd en de verdachte had geen bromfietscertificaat. Tijdens het transport naar het bureau beledigde hij agenten. Hij is voor verhoor ingesloten en voor alle feiten is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldiefstallen

Uden - De politie heeft woensdagmorgen een 24-jarige vrouw (zonder vaste woon- of verblijfplaats) aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw wordt ervan verdacht een diefstal te hebben gepleegd in een winkel aan de Galerij te Uden. De vrouw had met behulp van een geprepareerde tas make-up gestolen met een totale waarde van maar liefst 1.013,00 euro. Dankzij de oplettendheid en het kordate optreden van de assistent filiaalhoudster kon de dievegge worden aangehouden. De winkeldievegge is ingesloten voor verhoor.


-----

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagmiddag een 17-jarige vrouw uit Schijndel en een 18-jarige vrouw uit Den Bosch aangehouden. Beide vrouwen hadden getracht kleding (waarde onbekend) te stelen uit een winkel aan de Schapenmarkt in Den Bosch. Bij het doorzoeken van de tassen van beide verdachten kwam de politie meerdere goederen tegen die vermoedelijk ook gestolen zijn uit andere winkels in Den Bosch. De politie onderzoekt de zaak.

De Schijndelse bleek ook nog in het bezit van een busje pepperspray. De politie heeft dit in beslag genomen. Beide dames zijn ingesloten voor verhoor.

Illegale vreemdeling

Cromvoirt De politie heeft woensdagmiddag een 28-jarige Poolse man aangehouden op de Sint Lambertuslaan. De man was niet in het bezit van een geldig reisdocument. De politie vermoedt dat deze man illegaal in Nederland verblijft. Hij is in het kader van de Vreemdelingenwet ingesloten in het politiebureau.


-----

Vught Dinsdagavond is op de Helvoirtseweg in Vught een 40-jarige man uit Azerbajdsan aangehouden. De verdachte had geen geldige papieren om in Nederland te verblijven. Hij is in het kader van de Vreemdelingenwet ingesloten.

Gewonden bij bromfietsongeval

Boxtel Dinsdagavond zijn een 18-jarige inwoner uit Boxtel en een 26-jarige plaatsgenote met een bromscooter op de Kempseweg in hun woonplaats uit de bocht gevlogen en gewond geraakt. De bromfiets werd bestuurd door de vrouw. Beide liepen verwondingen op en zijn per ambulance overgebracht naar het Jeroen Boschziekenhuis in s-Hertogenbosch.

Trampoline in brand

Boxtel In de nacht van dinsdag op woensdag is omstreeks 01.00 uur in een tuin van een woning aan het Lorentzhof in Boxtel vermoedelijk brand gesticht. Bij de meldkamer kwam een melding binnen dat er een trampoline in brand zou staan. De brandweer heeft de brand geblust. Terplaatse zijn sporen van brandstichting aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak. Eventuele getuigen van het voorval of mensen die meer over de brandstichting kunnen vertellen, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Boxtel via telefoonnummer 0900-8844.

Jongens aangehouden voor vernieling

Uden De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag twee jongemannen (15 en 19 jaar) op de Kerkstraat aangehouden. De politie verdenkt hen van vernieling van een winkelruit. Dankzij het opgegeven signalement konden de 15-jarige jongen uit Deventer en de 19-jarige Udenaar worden aangehouden. De 15-jarige jongen heeft inmiddels bekend de ruit te hebben vernield. Beide verdachten zijn ingesloten in het politiebureau aan de Vogelstraat te Den Bosch.

Opstandige dronken man aangehouden

Uden De politie heeft woensdagmorgen een 34-jarige dronken man uit Veghel aangehouden op de Kerkstraat in Uden. De man lag in beschonken toestand op straat te slapen bij het zorgcentrum. Toen de politie hem wakker maakte, gedroeg hij zich recalcitrant tegenover de agenten en weigerde te vertrekken, waarop hij is aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man bedreigt agent na bekeuring

Veghel - De politie heeft dinsdagmiddag op de Hoofdstraat een 22-jarige man uit Veghel aangehouden voor bedreiging van een politieagent. De verdachte had zojuist een bekeuring gekregen en ging door het lint. Hij wilde op de vuist gaan met de agenten, beledigde ze en dreigde een volle fles frisdrank naar één van de agenten te gooien, waarop hij werd aangehouden.

De verdachte werd gehoord en daarna in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Huiselijk geweld

Berghem - De politie heeft dinsdagavond een 16-jarige jongedame bij haar ouderlijk huis in Berghem aangehouden voor huiselijk geweld. Ze had haar 37-jarige moeder mishandeld.

De jongedame had woorden gekregen met haar moeder en gooide een bos sleutels naar het hoofd van haar moeder. Daarna dreigde ze haar moeder met een glazen fles te slaan. De moeder deed aangifte van mishandeling. Haar dochter is in verzekering gesteld en ingesloten in het politiebureau aan de Vogelstraat te Den Bosch.

Ossenaar met 284 stekjes hennep aangehouden

Oss De politie heeft dinsdagmiddag een 39-jarige Ossenaar in zijn woonplaats aangehouden op de Johannes Zwijsenlaan. De Ossenaar was in het bezit van 284 stekjes hennepplanten, die in dozen in zijn auto stonden. De politie betrapte hem en heeft hem aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. De stekjes zijn in beslag genomen. Momenteel verricht de politie onderzoek naar de herkomst van de hennep. De Ossenaar is ingesloten in het politiebureau aan de Vogelstraat te Den Bosch. Hij is in verzekering gesteld.

Man met vals identiteitsbewijs aangehouden

Grave - De politie heeft dinsdag in de namiddag een 43-jarige man uit Nijmegen aangehouden op de Koninginnedijk in Grave. De Nijmegenaar wordt ervan verdacht een vals/vervalst identiteitsbewijs te hebben gebruikt. Hij is ingesloten in het politiebureau aan de Vogelstraat te Den Bosch. De politie onderzoekt de zaak.

Rijbewijs kwijt

Beers (NB) De politie heeft dinsdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 31-jarige motorrijder uit Cuijk. Agenten van de videosurveillance zagen de motorrijder met hoge snelheid rijden op de Millseweg in Beers. Daar waar 60 km/uur is toegestaan reed de man uit Cuijk 115 km/uur. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt en zijn rijbewijs ingevorderd.

Snelheidsduivel betrapt

Cuijk De politie heeft dinsdagavond een snelheidsduivel betrapt op de A73 bij Cuijk. De 21-jarige automobilist uit Cuijk reed met een snelheid van 184 km/uur over de snelweg. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt en zijn rijbewijs ingevorderd.

Automobilist onder invloed raakt lichtgewond bij ongeval op A73

Haps De politie heeft woensdagmorgen op de A73 bij Haps een 30-jarige automobilist uit Nijmegen aangehouden voor rijden onder invloed. De man was achter het stuur in slaap gevallen en kwam in de bermsloot terecht. De auto vloog een paar keer over de kop en kwam op de vluchtstrook tot stilstand. De man raakte lichtgewond en bleek onder invloed van alcohol en drugs. Hij is per ambulance naar het Maasziekenhuis gebracht ter observatie. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Boete voor illegaal afval verbranden

Sint Anthonis De politie heeft dinsdagavond een 55-jarige man in zijn woonplaats op de Stevensbeekseweg bekeurd voor illegaal afval verbranden. De man had een flinke stookplaats gemaakt van 2 bij 1 meter en een halve meter hoog. Daar verbrandde hij bouw- en tuinafval zonder vergunning. De man kreeg hiervoor een boete van 260 euro.