Politie Midden- en West Brabant

Verdachte poging tot verkrachting Oisterwijk aangehouden

OISTERWIJK, 19 juli 2006

Verdachte poging tot verkrachting Oisterwijk aangehouden

OISTERWIJK: De 35-jarige vrouw die gisterenmiddag omstreeks 17.40 uur het slachtoffer werd van een poging tot verkrachting heeft vanmiddag terwijl zij op een terras aan de Lind zat in Oisterwijk, haar belager herkend. De politie heeft op haar aanwijzing op de kermis aldaar een 28-jarige man uit Apeldoorn aangehouden.

Zoals in een eerder persbericht werd vermeld, is gisterenmiddag op een ruiterpad nabij de Oirschotsebaan een 35-jarige vrouw uit Oisterwijk het slachtoffer geworden van een man die geprobeerd heeft haar te verkrachten. De dader staakte zijn handelingen toen er fietsers aan kwamen en vluchtte op een zwartkleurige bromfiets.

Vanmiddag belde omstreeks 14.45 uur het slachtoffer met een rechercheur van de zedenpolitie. Zij zat op dat moment op een terras in Oisterwijk. Zij vertelde dat zij een man had zien man lopen over de kermis en deze herkend had als zijnde de dader. Even later zag zij ook een bromfiets staan met de kenmerken zoals zij die gisteren had beschreven.

Twee medewerkers van de teamrecherche van Oisterwijk hebben daarop contact gezocht met het slachtoffer. In hun gezelschap zag zij de eerder door haar gesignaleerde man opnieuw. Zij herkende hem naar eigen zeggen voor 100%. Hierop is de man door geüniformeerde agenten aangehouden.

Auteur: Willem van Hooijdonk