Gemeente Hengelo

Reservekrediet van 1 miljoen beschikbaar voor FBK-stadion

De gemeenteraad van Hengelo is akkoord gegaan met het toekennen van een eventuele reserve van 1 miljoen. Met dit bedrag kan de geplande vernieuwing van het FBK-stadion worden afgerond; de ring met tribunes rond de baan wordt ermee afgebouwd en de infrastructuur erom heen wordt aangelegd. De oplevering is gepland in april 2007, op tijd voor de Europese Kampioenschappen Juniorenatletiek die van 19 tot en met 22 juli 2007 plaatsvinden in het FBK-stadion. Dit wordt voorafgegaan door de 25^e editie van de THALES FBK-Games op zaterdag 26 mei 2007.

Nog geen bijdrage van provincie

Hengelo had in eerste instantie de provincie Overijssel om een extra bijdrage van 1 miljoen gevraagd. Die is echter nog niet toegezegd. Eén van de argumenten van de provincie daarvoor was dat het eerder toegezegde geld van 1 miljoen nog niet besteed was. De gemeente spreekt dat tegen, want in Hengelo is het miljoen voor de eerste fase van het FBK stadion inmiddels geïnvesteerd in de nieuwe atletiekbanen, de hoofdtribune en voorzieningen voor de breedtesport. Het college van burgemeester en wethouders verwacht daarom dat de provincie alsnog een bijdrage levert.

Zo moet het toekosmtige FBK-stadion eruit gaan zien

Huisvesting denksportcentrum

De huisvesting van het multifunctionele denksportcentrum in het stadion is nog onzeker. De raad heeft besloten om de bouw uit te stellen totdat bekend is of een subsidieaanvraag bij het ministerie van OCW van 500.000 is gehonoreerd. Bij onvoldoende dekkende exploitatie wordt het denksportcentrum niet gerealiseerd.