Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Betreft: 'Roze Woensdag 2006'

Aan: agendarubriek

De Roze Nachtburgemeester presenteert:

Nijmegen. In het kader van de jaarlijks wederkerende festiviteiten rondom de 'Nijmeegse zomerfeesten' presenteert de Roze Nachtburgemeester tijdens de 4-daagse op 19 juli 2006 de 'Roze Woensdag'.

Op 'Roze Woensdag' worden de lopers traditioneel verwelkomd door de cafés en toeschouwers uit Nijmegen en ver daar buiten. 'Roze Woensdag', een dag mede geïnitieerd door het grote succes van de 'Roze Zaterdag' en de 'Roze Maandag' (Tilburg), werd aanvankelijk sinds 1998 door 'roze' horeca in de van Welderenstraat georganiseerd. Later haakten steeds meer ondernemers uit de Nijmeegse ringstraten aan. Vanwege de grote bezoekers aantallen, in 2005 alleen al bijna 7.000 bezoekers, heeft de vierdaagse leiding gemeend de route te moeten omleiden via Waalkade, Hertogstraat en de van Broeckhuysenstraat.

Dit jaar organiseren ondernemers uit de Hertogstraat en Wintersoord i.s.m 'RNB Events' de 'Roze Woensdag 2006'. Maar ook elders in de stad worden activiteiten georganiseerd. Tijdens en na afloop van de doortocht zullen er op een groot podium op de Hertogstraat in samenwerking met 't Hoofdkantoor en Diezel Café diverse optredens plaatsvinden. Vanaf 13:00 uur worden daar de lopers muzikaal gestimuleerd door DJ Wesley en Ronnie Tober. Ronnie promoot zijn 'vierdaagse single' waarvan de opbrengst ten goede komt aan de 'Ronnie Tober Foundation' die zich inzet voor personen met een verstandelijke beperking. De CD zal in de cafés te koop worden aangeboden. Op Wintersoord presenteert 'het Gallische Eetcafé' v.a. 13:00 uur een spetterend programma met o.a. optredens van DJ 'Juan B', 'Feest Peter' en DJ 'Promiss'. Op het podium bij 't Hoofdkantoor en Diezel café staat de gehele avond de 'Bennie Solo Show' en om 20:00 uur treedt daar de R&R coverband 'Footloose' op. Locatie : Hertogstraat en Wintersoord te Nijmegen Datum : Woensdag 19 juli 2006
Toegang : Gratis!
Aanvang : 13:00 uur
Einde : 24:00 uur (straatfeest), sluit 04:00 uur

Binnenkort meer info: www.rozewoensdag.nl

Einde bericht
Noot voor redactie,