Gemeente Leeuwarden

Samenwerking Corporatieholding Friesland vastgelegd

Bron: gemeente Leeuwarden (19-07-2006) De gemeente Leeuwarden en Corporatieholding Friesland (CHF) zijn een bijzondere prestatieovereenkomst aangegaan. Op dinsdag 18 juli om 13.00 uur tekenden Geert Dales, burgemeester van Leeuwarden en de heer F.J. Herberigs, interim bestuurder van Corporatieholding Friesland, de overeenkomst.
De prestatieovereenkomst is een wederzijds afsprakenkader. De looptijd is tot en met 2009. In de overeenkomst worden concrete afspraken gemaakt over onder andere nieuwbouw, duurzaam bouwen, stedelijke vernieuwing, woningtoewijzing en leefbaarheid & veiligheid. Ook de sociaal-maatschappelijke dimensie van het wonen en de woonomgeving heeft een duidelijke plek gekregen, onder meer door het maken van specifieke afspraken over bijzondere doelgroepen, de rol van de corporatie bij de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en het verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid.

Om de integrale aanpak te verbeteren is in de overeenkomst tevens de samenwerking tussen de CHF en de sectoren Welzijn, Wijkzaken en Bouwen, Wonen en Milieu van de gemeente Leeuwarden vastgelegd. De afspraken in deze overeenkomst zijn bindend. De voortgang wordt gevolgd en twee keer per jaar teruggekoppeld tijdens bestuursoverleg.

Op 4 juli jl. is een vergelijkbare overeenkomst ondertekend tussen Nieuw Wonen Friesland en de gemeente. Bedoeling is om de beide afsprakenkaders zoveel mogelijk gebiedsgericht gezamenlijk uit te voeren.