Unit 4 Agresso

Unit 4 Agresso acquireert Dogro en Kirp en verkrijgt toegang tot publieke sector in Duitsland

Sliedrecht, 19 juli 2006

Unit 4 Agresso kondigt aan een 100% belang te hebben genomen in de twee Duitse zusterbedrijven Dogro-Partner ProFiskal Software GmbH & Co. KG en Kirp GmbH. Met de overname van deze top 3-speler verwerft Unit 4 Agresso een belangrijke positie in de publieke sector in Duitsland.

De publieke sector, waaronder centrale en lokale overheden, is een belangrijke kernmarkt voor Unit 4 Agresso. In de meeste landen waarin ze actief is, zoals het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Noorwegen, Spanje, de Verenigde Staten en Nederland, heeft Unit 4 Agresso in deze sector inmiddels een belangrijk marktaandeel weten te vergaren. Onder de (lokale) overheden die geautomatiseerd zijn met de software van Unit 4 Agresso bevinden zich onder andere Barcelona, Sevilla, Stockholm, Oslo, Eindhoven, House of Lords, House of Commons en Whistler (Olympische stad 2010). Met de acquisitie van Dogro en Kirp completeert Unit 4 Agresso de toegang tot de overheidssector in alle belangrijke thuislanden.

Dogro en Kirp bieden beide standaard financiële softwareoplossingen voor zowel lokale als centrale overheden en publieke instellingen. De functionaliteit van deze oplossingen dekt gebieden als `Neues Kommunales Finanzmanagement`, controlling, E-Government services, project- en materiaalmanagement en business intelligence. Waar flexibiliteit kenmerkend is voor de software bieden Dogro en Kirp hun klanten ook vrijheid in de keuze van de techniek: zowel Unix, Linux als Microsoft Windows of mainframe systemen kunnen worden ingezet.

Meer dan 200.000 gebruikers verdeeld over honderden steden en publieke instellingen werken met de software van Dogro en Kirp en deze ondersteunen meer dan 15 miljoen inwoners. Belangrijke klanten (totaal 500 lokale overheden) zijn o.a: Dusseldorf, Krefeld, Munchen-Gladbach, en op provincie niveau Baden-Wurtemberg en de administratie van Berlijn en `the Bundesagentur fuer Arbeit' met meer dan 40.000 gebruikers op federaal niveau.

CEO Chris Ouwinga: "Het voordeel van ons internationale product Agresso Business World is dat het een standaard applicatie is die specifiek is ingesteld op veranderingsomgevingen. De software verandert na de initiële implementatie eenvoudig mee met nieuwe structuren en regelgevingen binnen overheden. Dit betekent dat de onderhoudskosten significant lager zijn dan bij de concurrentie en de levensduur significant hoger. Dit blijkt vooral uit de langdurige relaties met onze bestaande klanten. De producten van Dogro en Kirp sluiten nauw aan bij de filosofie en de technische infrastructuur van Agresso Business World."

CFO Edwin van Leeuwen: "Het bestuur heeft zich in 2006 tot doel gesteld toegang te krijgen tot de publieke sector in Duitsland. In de meeste landen domineren een of twee partijen de markt, waardoor nieuwkomers bijna geen toegang krijgen. In markt voor lokale overheden zijn referenties zeer belangrijk. Met de acquisitie van Dogro en Kirp krijgen we toegang tot vele honderden klanten, waar wij onze toegevoegde waarde kunnen bewijzen. Uiteindelijk willen we in Duitsland een zelfde sterke positie krijgen als in de UK, Noorwegen en Zweden."

De gezamenlijke omzet van Dogro en Kirp bedraagt ongeveer 14 miljoen euro. Beide organisaties zijn gezond winstgevend. Er werken circa 140 werknemers, voornamelijk in Stuttgart en Keulen.

De aankoopprijs wordt uit eigen middelen betaald.

Meer informatie:

Unit 4 Agresso N.V.
Edwin van Leeuwen CFO
T: +31 (0)184 444444
F: +31 (0)184 444463
Edwin.van.Leeuwen@unit4agresso.com

Unit 4 Agresso is een toonaangevende internationale producent van bedrijfssoftware voor dienstverlenende bedrijven en instellingen en leverancier van beveiligingssoftware. Met vestigingen in 12 Europese landen, de Verenigde Staten en Canada en verkoopactiviteiten in diverse andere landen werd in 2005 een omzet van 353 miljoen gerealiseerd. Het hoofdkantoor staat in Sliedrecht, Nederland. Ultimo 2005 had Unit 4 Agresso 2.091 medewerkers in dienst.


---- --