Ingezonden persbericht


Allied Telesis benoemt Maik Lankau tot Vice-President Worldwide Sales

Hergroepering van wereldwijde verkooporganisatie om processen te stroomlijnen en focus op klanten te vergroten

Hoofddorp, 19 juli 2006 - Allied Telesis, leverancier van end-to-end Ethernet/IP-toegangsoplossingen, heeft Mike Lankau benoemd tot Vice-President Worldwide Sales. Lankau is sinds 2004 in dienst van Allied Telesis en momenteel President van de EMEA-regio (Europa, het Midden-Oosten en Afrika). Hij behoudt zijn Europese managementfunctie, maar krijgt tevens de verantwoordelijkheid voor de sales in Noord- en Zuid-Amerika. Daarnaast bestaat zijn taak uit het wereldwijd implementeren van een consistente verkoopbenadering en best practices. Ook houdt hij zich bezig met de verdere versterking van de focus op zakelijke klanten en de belangrijke Network Service Provider-markt(NSP).

"Sinds begin 2006 hebben we enorme vooruitgang geboekt in het voorbereiden van Allied Telesis op langdurige wereldwijde groei. Onze investeringen in Triple Play en onze focus op productbeheer en klantoriëntatie hebben al meetbare resultaten laten zien", zegt Takayoshi Oshima, CEO van de ATI Group en President van de Allied Telesis Group. "Het Amerikaanse continent is voor ons een sterke groeimarkt. In zijn functie zal Lankau ernaar streven om deze groeibelofte om te zetten in concreet succes. Lankau heeft in korte tijd in Europa uitstekende resultaten behaald en we vertrouwen erop dat hij de noodzakelijke processen en tactieken in gang zet om ons doel te bereiken."

Naast zijn directeurschap in Europa is Lankau voortaan verantwoordelijk voor vijf organisaties: Network Service Provider Sales, Enterprise Sales, Sales Engineering, Strategic Accounts en Latijns-Amerika.

De organisatie bij Allied Telesis is nu als volgt ingedeeld:

NSP Sales: Kelly Mikus is benoemd tot Vice-President voor Noord-Amerika. Hij krijgt de leiding over Triple Play-sales en de verkoopactiviteiten in andere omgevingen van serviceproviders. Enterprise Sales: Lisa Rosetta blijft Enterprise Sales leiden en richt zich met haar team op het stimuleren van de sales via het kanaal.

Systems Engineering: Randy Wiggins is als Vice-President Systems Engineering verantwoordelijk voor dienstverlening en technische ondersteuning.

Strategic Accounts: Tommy Issa bouwt in de nieuwe functie van Vice-President Strategic Accounts een verkoopteam op en richt zich op het stroomlijnen van processen op het gebied van implementatiebeheer.

Latijns-Amerika blijft onder leiding staan van Hugo Guiraud, die voortaan rapporteert aan Maik Lankau.

Dean Patterson blijft President Business Development. Hij leidt in zijn functie nieuwe strategische initiatieven in de NSP-markt en werkt hiervoor nauw samen met Philip Yim, Vice-President Worldwide Marketing and Product Development.

"Het afgelopen halfjaar is duidelijk gebleken dat zowel de strategie van Allied Telesis om topproducten te leveren tegen concurrerende prijzen, als de innovatieve benadering van de belangrijke NSP-markt haar vruchten gaat afwerpen", zegt Maik Lankau. "De volgende stap is om onze wereldwijde 'go-to-market'-strategieën op elkaar af te stemmen. Allied Telesis heeft het in zich om wereldwijd marktleider te worden. Ik kijk ernaar uit om in mijn nieuwe functie te mogen meewerken aan de realisering van dat doel."

###

Over Allied Telesis
Allied Telesis, opgericht in 1987, maakt deel uit van de Allied Telesis Group, een wereldwijde leverancier van Ethernet/IP-toegangsoplossingen en leider in het inzetten van IP Triple Play-netwerken via koper- en glasvezeltoegangsinfrastructuren. Met het POTS-tot-10G iMAP-geïntegreerde multiservice-toegangsplatform en de iMG-intelligente Multiservice Gateways in combinatie met geavanceerd switching-, routing- en op WDM gebaseerd transport kunnen netwerkbeheerders en dienstverleners carrier-grade netwerken gebruiken voor het leveren van spraak-, video- en datadiensten tegen redelijke prijzen.