InnoConcepts

InnoConcepts N.V.
Capelle aan den IJssel, 19 juli 2006

INNOCONCEPTS BREIDT BELANG IN I-PAC TECHNOLOGIES UIT TOT 98,6%

InnoConcepts heeft overeenstemming bereikt met KBC Private Equity over overname van haar 18,9% belang in I-Pac Technologies

De overname geschiedt tegen betaling van 1.547.000 nieuwe aandelen InnoConcepts en EUR 20 miljoen in contanten

InnoConcepts breidt hiermee haar belang in I-Pac Technologies uit tot 98,6%

Transactie levert direct een positieve bijdrage aan de winst per aandeel

De overname van het minderheidsbelang van KBC Private Equity NV ( KBC PE ) in I-Pac Technologies NV ( I-Pac ) past in de strategische keuze van InnoConcepts om de komende periode de resources van de onderneming maximaal op I-Pac en haar ontwikkelingen in te zetten.

KBC PE heeft sinds december 2001 in totaal EUR 11,5 miljoen geïnvesteerd in I-Pac resulterend in haar huidige belang van 18,9%. Mede dankzij de ondersteuning van KBC PE gedurende de afgelopen jaren heeft I-Pac zich zeer voorspoedig kunnen ontwikkelen. InnoConcepts en KBC PE hebben in 2001 afgesproken dat zij na 5 jaar naar een exit zouden streven, een gebruikelijke termijn bij een private equity investering. De potentie van I-Pac en de samenwerking met InnoConcepts wordt door KBC PE echter als dermate interessant aangemerkt dat een gedeelte van de betaling in nieuw uit te geven aandelen InnoConcepts zal geschieden. KBC PE blijft op deze wijze nadrukkelijk participeren in de toekomst van InnoConcepts en I-Pac. InnoConcepts breidt op haar beurt haar belang in I-Pac uit tot 98,6% en krijgt in KBC PE een nieuwe sterke aandeelhouder. Transactie
InnoConcepts koopt het 18,9% belang van KBC PE in I-Pac voor een bedrag van EUR 20 miljoen plus
1.547.000 nieuwe aandelen InnoConcepts, hetgeen tegen de slotkoers van vandaag (EUR 11,60) neerkomt op een totaalbedrag van EUR 37,9 miljoen. De aandelen zullen naar verwachting in de komende maanden worden uitgegeven. Na de transactie zal KBC PE een belang in InnoConcepts houden van zo n 8%.
Zoals aangegeven in het persbericht van 19 augustus 2005 verwacht InnoConcepts veel van de technologieportefeuille van I-Pac, inclusief het grote aantal applicaties en toepassingen van deze technologie. De transactie helpt bij de realisatie van de door InnoConcepts geformuleerde doelstellingen om de komende periode maximaal te profiteren van de inspanningen die zij levert ten behoeve van I-Pac.
De waardering van het belang van KBC PE in I-Pac is gebaseerd op de marktwaarde van InnoConcepts in combinatie met de overige Activa (waaronder het belang in Proventec) en Passiva van InnoConcepts, waarbij een discount is toegepast omdat I-Pac een illiquide aandeel betreft. KBC PE heeft aangegeven de verkregen aandelen InnoConcepts voor langere tijd te willen aanhouden, en heeft toegestemd in een lock-up regeling van 6 maanden. Ook is KBC PE gehouden aan orderly market regels wanneer het daarna alsnog stukken wenst te verkopen.

InnoConcepts N.V.
Voor de financiering van de cash component van EUR 20 miljoen heeft InnoConcepts een brugfinanciering aangetrokken. InnoConcepts zal de komende maanden haar financiële ratio s en daarbij behorende financiële structuur opnieuw beoordelen. Echter, ook wanneer volledige herfinanciering via Eigen Vermogen plaatsvindt, levert de transactie bij het huidige koersniveau reeds een positieve bijdrage aan de winst per aandeel 2006.



InnoConcepts