Gemeente Berkelland


Gemeente beschermt sportvelden in verband met droogte

Tot deze maatregel is overgegaan omdat voor een aantal buitensportaccommodaties er onvoldoende capaciteit aanwezig is om de sportvelden voldoende te beregenen.

Op een aantal sportvelden ziet de grasmat er op dit moment groen uit, maar groei is er bijna niet in aanwezig. De beschadigde plekken van afgelopen sportseizoen zijn dit voorjaar en zomer allemaal ingezaaid. Ook hier is goed te zien dat op een aantal plaatsen het jonge gras het moeilijk heeft. Het staat er dunnetjes op en ondanks de beregening en extra bemesting zit er nauwelijks groei in.

Daar komt bij dat los gespeelde graszoden onder de huidige weersomstandigheden direct doodgaan en niet meer aangroeien. De maatregel is van toepassing tot het moment dat de weersomstandigheden gunstiger zijn voor het bespelen van de grasmat.

Bovenstaande maatregel treft op dit moment nog maar een beperkt aantal verenigingen omdat de meeste sportvelden op dit moment nog in zomerreces zijn. Zodra de velden weer bespeelbaar zijn zal dit bekend worden gemaakt.

Mutatiedatum
19/07/2006