Gemeente Zwolle

Bewonerstoezichthouders Holtenbroek voortaan herkenbaar aan blauwe jassen


Datum uitgave: 19-07-2006
Dinsdag 18 juli 2006 zijn ongeveer dertig professionals op pad gegaan om Holtenbroek nog schoner te maken. De schoonmaakactie werd gehouden in de Trapjeswijk en rondom de aangrenzende flatgebouwen. Bewoners kregen de mogelijkheid hun afval mee te geven aan de medewerkers van ROVA. De schoonmaakactie is succesvol geweest, in totaal is er meer dan 15 ton afval opgehaald.
2De Trapjeswijk ziet er sinds gisteren weer schoon uit. De schoonmaakactie was bedoeld als opsteker voor buurtbewoners die de afgelopen maanden last hebben ondervonden van beginnende verloedering van de buurt. De vele verhuizingen vanwege de aankomende sloop- en renovatiewerkzaamheden zijn de oorzaak voor de verloedering. Met de actie is hiertegen een halt toegeroepen. Na de zomervakantie wordt samen met de bewoners gekeken hoe de leefbaarheid in de trapjeswijk tijdens de herstructurering op peil kan worden gehouden.

Medewerkers van de afdelingen Wijkzaken en Toezicht & Handhaving van de gemeente, SWZ, ROVA, WEZO en de acht bewonerstoezichthouders van Holtenbroek hebben meegewerkt aan de schoonmaakactie. Rond 12.00 uur werd de schoonmaakactie afgesloten en konden de harde werkers genieten van een lunch in het wijkservicepunt Noord.

Herkenbaar
Mede als dank voor hun inzet kregen de bewonerstoezichthouders van Holtenbroek een jas met het logo ´Schoon en Heel´ uitgereikt. Voorheen had het toezichthoudersteam geen herkenbare kleding. De jassen werden uitgereikt door wijkmanager Ad Dijkshoorn. Tijdens het uitdelen gaf hij aan trots te zijn op de toezichthouders, waarvan de meeste al vanaf de start in 1999 deel uit maken van het team. De jassen zijn nu nog te warm om te dragen. Maar als de hittegolf voorbij is, zijn de toezichthouders van Holtenbroek herkenbaar aan de nieuwe blauwe jassen met logo.

In Holtenbroek zijn twaalf bewonerstoezichthouders actief onder de naam 'Holtenbroek schoon en heel'. Zij zetten zich in om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren. Holtenbroek is sinds hun komst een stuk schoner en de manier waarop buurtbewoners met elkaar omgaan is in positieve zin veranderd.

Door het succes van ´Holtenbroek Schoon en Heel´ wordt het project in het najaar 2006 uitgebreid naar Zwolle Zuid, Aalanden en Stadshagen. Dit gebeurt in samenwerking met de woningbouwcorporaties SWZ, Delta-Wonen en Openbaar Belang.

Bron: Afdeling Communicatie