Gemeente Den Haag

Op stadsboerderij de Schildershoeve staat de maand juli in het teken van vlinders en insecten. De boerderij organiseert op 20 juli een speciale vlinderactiviteit voor kinderen. Verder is de tentoonstelling 'Insecten, groot geworden door klein te blijven' te zien.

Vlinder verven
Kinderen kunnen op donderdagmiddag 20 juli tussen 14 en 15 uur creatief aan de slag. Verfliefhebbers schilderen een halve vlinder en gaan deze vervolgens spiegelen, zodat beide vleugels gelijk zijn. Maar ook het maken van een vlindermasker behoort tot de mogelijkheden.

Tentoonstelling
De tentoonstelling 'Insecten, groot geworden door klein te blijven' laat de bezoeker een kijkje nemen in de insectenwereld. Welke insecten zijn bijvoorbeeld nuttig en welke zijn schadelijk? En hoe planten ze zich voort? Onderdeel van de tentoonstelling zijn levende rupsen en vlinders zodat echt te zien is hoe een rups zich ontwikkelt tot vlinder.

Stadsboerderij de Schildershoeve ligt aan het Teniersplantsoen 83 in de Schilderswijk in Den Haag. De boerderij is geopend van dinsdag tot en met zondag tussen 9 en 17 uur. Meer informatie over de Haagse stadsboerderijen is te vinden op www.denhaag.nl/stadsboerderijen.