Politie Drenthe

donderdagmorgen

Assen, 20-07-2006

Ongeval met letsel
ZWARTEMEER Woensdagmiddag raakten drie personen gewond bij een aanrijding op de kruising van de afrit N37 met de Zuidervaart. Een 23-jarige Duitser uit Meppen reed vanaf de afrit de weg op en verleende daarbij geen voorrang aan een 33-jarige bestuurder uit Zwartemeer die vanuit de richting Barger Compascuum de kruising naderde. De Duitse bestuurder werd gewond en moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd. De andere bestuurder raakte evenals zijn inzittende echtgenote (33) gewond. De drie gewonde personen werden per ambulance naar het scheperziekenhuis overgebracht. De zogenaamde Traumaheli was ter plaatse om de ambulancemedewerkers te assisteren. (06-163091)

Scooter gedumpt
Een 17-jarige knaap uit Meppel heeft een proces-verbaal gekregen omdat hij zijn scooter had gedumpt in een sloot aan de Commissaris de Vos van Steenwijklaan. Hij wilde van zijn scooter af en wist geen andere manier dan zijn plof in de sloot te dumpen. Hij kreeg een boete van 65 voor het verontreinigen van het oppervlaktewater en moet zijn voertuig alsnog via de afvalverwerking afvoeren. (06-162690)

Heethoofd te water
Woensdagmiddag dacht een 17-jarige knaap slim te zijn door ter hoogte van het Alteveerviaduct in het water te springen en zo aan een bekeuring te ontkomen. De groep jeugd werd aangesproken door de agenten omdat zij lege bierblikjes in het water hadden gegooid en waarvoor ze een bekeuring kregen. De 17-jarige knaap uit Hoogeveen kon of wilde zich niet legitimeren en was erg recalcitrant. Toen hij ook nog de agenten uitschold was voor hen de maat vol waarna zij hem wilden aanhouden. Hij onttrok zich aan zijn aanhouding door in het water te springen. Hoewel door de temperatuur het water erg uitnodigend was wisten de agenten zich te beheersen en de koele duik te weerstaan. De knaap kan alsnog de bekeuringen op een later tijdstip tegemoet zien. (06-163018)

Knaap beledigt agenten
RODEN - Een 17-jarige knaap uit Roden werd in de nacht van woensdag op donderdag door agenten aangehouden nadat hij hen beledigde. Na een melding van een vechtpartij aan de Brink waren de agenten ter plaatse gegaan. De sfeer was broeierig en er was ook een vechtpartijtje geweest maar niemand wilde aangifte doen of een verklaring afleggen. Hierna beledigde de knaap de agenten waarvoor hij werd aangehouden. (06-163181)

Over bovenstaande berichten kunt u nadere informatie krijgen bij Bert Peters, 0592 361294

Bert Visser (0592 361280) doet de persvoorlichting voor politie Drenthe tot woensdagmiddag 17.00 uur. Daarna neemt collega Ernest Zinsmeyer het perspiket over tot maandagmorgen 08.00 uur. Hij is op hetzelfde tel. nr. bereikbaar.