1e persbericht van donderdag 20 juli 2006

Eindhoven, 20-07-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie vordert rijbewijs in van dronken automobilist

De politie hield woensdag op de Beukenlaan rond 23.55 uur een 41-jarige automobilist uit Eindhoven aan. Hij reed slingerend over de weg. Bij afname van een blaastest bleek dat de man gedronken had. Hij blies een promillage van bijna 1,75. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Eindhoven: Politie pakt verdachte bedreiging op

Woensdag rond 17.20 uur hield de politie op de Nieuwstraat een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Hij zou maandag rond 06.50 uur een 54-jarige vrouw uit het Belgische Lommel telefonisch hebben bedreigd. Ze is de moeder van zijn 33-jarige ex-vriendin uit Luyksgestel. De vrouw heeft aangifte van de bedreiging gedaan. Woensdag zag de politie de man op de Nieuwstraat lopen. Hij is toen aangehouden en in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Eindhoven: Man weigert blaastest, politie neemt rijbewijs in

De politie hield donderdag om 01.45 uur op de Schumannstraat een 42-jarige man uit Eindhoven aan. Hij reed met hoge snelheid op de Hoogstraat. Toen de man na een korte achtervolging zelf stopte hield de politie hem aan. Een blaastest mislukte. De man werd meegenomen naar het bureau en werkte daar niet meer mee aan een blaastest of bloedonderzoek. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie pakt man op na mishandeling echtgenote

De politie hield woensdag rond 22.00 uur in zijn woning in Tongelre een 46-jarige man uit Eindhoven aan. Hij zou woensdagavond zijn 43-jarige vrouw hebben mishandeld in hun woning. De vrouw werd aan haar haren getrokken en geslagen. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt verdachte aan van mishandeling en bedreiging

Woensdag hield de politie rond 23.40 uur nabij zijn woning in Gestel een 31-jarige man uit Eindhoven aan. Hij zou kort daarvoor zijn 19-jarige Eindhovense vriendin in hun woning hebben mishandeld en bedreigd. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Politie houdt man met inbrekersgereedschap aan

De politie heeft donderdag rond 02.00 uur op de Rivierensingel een 38-jarige man uit het Poolse Zdzieszowice aangehouden. Een melding kwam binnen dat een man op de Rivierensingel zijn voertuig parkeerde en wegliep met een ijzerzaag. De politie controleerde het voertuig en bleef in de buurt wachten tot de bestuurder terugkwam. Deze kon even later worden aangehouden. In de auto bleek inbrekersgereedschap te liggen. De man werd meegenomen naar het bureau en is ingesloten voor verder onderzoek.

Deurne: Vrouw betrapt inbrekers op heterdaad en wordt neergeslagen

Woensdag werd rond 23.00 uur ingeslopen in een woning aan de Zandbosweg. De voordeur was open. De 35-jarige bewoonster was boven en hoorde beneden gestommel. Ze besloot een kijkje te nemen. Op dat moment stonden twee onbekende mannen in de woonkamer. De vrouw werd door één van hen neergeslagen en raakte buiten bewustzijn. Ze heeft zich onder doktersbehandeling laten stellen. De verdachten namen een digitale fotocamera mee en gingen er vandoor. Signalement insluiper 1: rond de 35 jaar, blank, 1.85 lang, fors postuur, kort donker haar, donkere lange broek en donker shirt. Signalement insluiper 2: rond de 35 jaar, blank, 1.90 lang, achterover gekamd haar, donkere kleding. De politie vraagt mensen die wat gezien of gehoord hebben om contact op te nemen met de afdeling Deurne, tel. 0900-8844.

Eersel: Rookwaar buit gemaakt uit winkel bij tankstation

Tussen woensdag 21.00 en donderdag 01.50 uur werd ingebroken bij een tankstation aan de Nieuwstraat. Uit de winkel zijn sigaretten meegenomen. De deur van de winkel is opengebroken om binnen te komen.