Politie Gelderland-Zuid

Vierdaagsefeesten pas laat op gang

Nijmegen, 20-07-2006 o De Vierdaagsefeesten zijn op de vijfde avond pas laat op gang gekomen. In het begin van de avond was het erg heet in de stad en relatief rustig. Na 22.30 uur werd het drukker in het centrum en werd het bij de diverse podia redelijk druk. Op het Koningsplein en bij het Matrixx podium was het zelfs zeer druk. In totaal werden er in de avond en nacht elf personen aangehouden.

De aanhoudingen waren voor diverse delicten waaronder het dealen van drugs, belediging, mishandeling en bedreiging.

Enkele incidenten:

* Op de Waalkade werd een man aangehouden omdat hij illegaal rozen aan het verkopen was. De man was buitenlandse afkomst en had vermoedelijk geen geldige verblijfstitel. De man is overgedragen aan de vreemdelingendienst.

* Op drie plaatsen in Nijmegen werden personen aangehouden voor het dealen van drugs. Een van hen is een bekende veelpleger. Hij zal binnenkort worden voorgeleid.

* In het Hunnerpark werden twee personen aangehouden voor belediging. Een ervan was een militair. Hij is overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. De andere man is later die nacht heengezonden met een dagvaarding op zak.

* Op de Molenstraat werd een man aangehouden voor het bedreigen van portiers.

Naast bovengenoemde incidenten kregen veertien wildplassers een bekeuring en daarnaast werden ook nog vijf personen bekeurd voor het gebruiken van drugs op straat. (06)