Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 20 juli

* RIJBEWIJZEN INGEVORDERD VAN MOTORRIJDERS NA 134 KILOMETER TE HARD

OOLTGENSPLAAT - Politiepersoneel van de Verkeerspolitie heeft maandagavond het rijbewijs van twee motorrijders ingevorderd. Om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal dodelijk slachtoffers terug te dringen wordt streng gecontroleerd op onder meer snelheid. Rond half negen werden de twee motorrijders, 28 en 31 jaar oud, beiden afkomstig uit Etten-Leur, door politiepersoneel in een niet herkenbare videosurveillanceauto op de Bosweg gesignaleerd. De beide mannen deden een acceleratieproef en reden op de weg waar 60 km/uur is toegestaan, na correctie, 194 km/uur. Het rijbewijs van beide bestuurders werd ingevorderd.


* VROUW OVERLEDEN NA AANRIJDING
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Een 43-jarige Capelse is woensdagmiddag rond vijf uur op de Schollevaartse Dreeft dodelijk verongelukt toen zij op haar snorfiets werd aangereden door de bestuurder van een bestelbus. Het slachtoffer reed op het fietspad gelegen naast de Schollevaartse Dreef toen een 23-jarige Rotterdamse automobilist rechtsaf de Cornusbaan in stuurde. Hierbij zag hij de vrouw over het hoofd waarna de aanrijding plaatsvond. Met zwaar letsel werd het slachtoffer vervolgens overgebracht naar het Erasmus MC, waar zij in de loop van de avond aan haar verwondingen bezweek. Door de Technische Ongevallen Dienst werd een nader sporenonderzoek ingesteld.

Middaguitgave woensdag 19 juli

* MAN AANGEHOUDEN IN VERBAND MET OVERLIJDEN 3-JARIG KIND

(zie ook eerder bericht 19-07-2006)
ROTTERDAM - De recherche van het district West heeft een 31-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij het overlijden van een 3-jarig jongetje. De verdachte, verzorger van het slachtoffertje, is ingesloten. Dinsdagmiddag, omstreeks één uur, werd het jongetje in zijn ouderlijke woning aan de Hondsdijkstraat onwel. De verzorger van ventje is met hem naar een huisartsenpost in de omgeving gegaan waar de jongen werd gereanimeerd. Kort hierna is hij overgebracht naar het Erasmus MC waar hij korte tijd later overleed. De recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het overlijden van het kind. Er wordt om die reden ook sectie verricht teneinde de juiste doodsoorzaak vast te kunnen stellen.

Ochtenduitgave woensdag 19 juli