Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 juli 2006

Dertien inbraken in winkelcentrum opgelost

Enschede

De 34 jr. Enschedeër, die maandag de 17e juli op heterdaad werd betrapt bij een inbraak in het winkelcentrum Zuid aan de Wesselernering in Enschede, heeft in totaal 13 inbraken bekend. Al deze 13 inbraken zijn tussen 26 januari jl., de eerste, en 17 juli jl., de dertiende, gepleegd bij diverse bedrijven in dit winkelcentrum. De 34 jr. is ondertussen bij justitie voorgeleid en zit nog vast.

Zie het hieronder cursief afgedrukte persbericht van maandag 17 juli jl.

Inbreker overlopen

Enschede

Politieagenten hebben op maandag 17 juli om 03.35 uur een 34 jarige Enschedeër aangehouden in het winkelcentrum Zuid aan de Wesseler-nering in Enschede. De agenten waren ter plaatse gegaan nadat bij diverse winkels het alarm was afgegaan. De inbreker werd in het gebouw op het toilet aangetroffen. Hij had inbrekerswerktuig bij zich en een plastic tas met een nog onbekend bedrag aan bankbiljetten en muntgeld. Vermoedelijk heeft de man bij meerdere bedrijven in het winkelcentrum ingebroken. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat de man heeft buitgemaakt. De verdachte is voor verhoor opgesloten.

Diefstal 900 liter diesel uit vrachtauto's

Delden / Hengevelde

In de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 juli jl., is bij een drietal bedrijven diefstal van diesel gepleegd. Bij twee bedrijven aan de Sluisstraat in Delden en een bedrijf aan het Wegdam in Hengevelde, werd uit in totaal drie geparkeerde vrachtauto's bij iedere auto 300 liter diesel ontvreemd. Het vermoeden bestaat dat dit door dezelfde dader dan wel daders is gedaan. Uiteraard is de politie op zoek naar getuigen die mogelijk in de bewuste nacht iets is opgevallen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente afdeling Hof van Twente en te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (06-092516)

Man aangehouden na vermoedelijke oplichting

Enschede

Een 27 jr. man uit Almelo werd woensdagavond 19 juli bij een winkel van een supermarktketen aan de Noord Esmarkerrondweg in Enschede door personeelsleden aangehouden. De man wilde spaarkaarten inleveren met daarop zegels afkomstig van een rol die vermoedelijk is ontvreemd. Ook vrijdag de 14e juli jl., waren in totaal 22 kaarten ingeleverd met daarop zegels van de bewuste rol. De 27 jr. is meegenomen naar het bureau en daar voor verder verhoor opgesloten. In de loop van donderdag de 20e juli is de man voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (06092879)

Aanhouding na onderzoek diefstal

Oldenzaal

Een 19 jr. jongen uit Losser is donderdagmorgen 20 juli op zijn woonadres aangehouden en overgebracht naar het bureau in Oldenzaal waar hij werd opgesloten. De 19 jr. werd aangehouden nadat een onderzoek had uitgewezen dat hij mogelijk de dader is van diefstal van een geldkistje bij een bedrijf aan de Eekboerstraat in Oldenzaal. Op 26 juni jl. werd hiervan aangifte gedaan en een onderzoek werd gestart. Door de officier van justitie was toestemming gegeven voor de aanhouding. (06-080873)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --