Politie Gelderland-Zuid

Vier keer winkeldiefstal

Nijmegen, 20-07-2006


* Woensdagmiddag rond 13.50 uur kreeg de politie een melding dat een man betrapt was op winkeldiefstal in de wijk Zwanenveld. Daar bleek dat de man, een 25-jarige Nijmegenaar, een aantal artikelen in zijn tas had gedaan en niet afrekende bij de kassa. Bij nader onderzoek bleek dat hij diezelfde dag ook winkeldiefstal had gepleegd bij twee andere winkels. De politie nam de door het winkelpersoneel aangehouden man over om deze over te brengen naar het politiebureau. De man heeft voor de betreffende winkels een winkelverbod gekregen en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.
* Diezelfde middag rond 15.20 uur werd gemeld dat een meisje winkeldiefstal had gepleegd in een winkel aan de Broerestraat. Zij, een 15-jarig meisje uit Malden, had een sjaaltje gestolen. Zij is overgebracht naar het politiebureau en, omdat zij al eerder met de politie in aanraking was geweest, is er proces-verbaal tegen haar opgemaakt. Haar ouders zijn van het voorval op de hoogte gesteld.

* Woensdagnamiddag werden op de Grote Markt in Nijmegen drie mensen uit Wijchen aangehouden, een 21-jarige man, een 30 jarige vrouw en nog een 47-jarige vrouw. Zij zouden volgens de aangifte van het winkelbedrijf cosmeticaspullen weggenomen hebben tot een waarde van bijna 423,--. Daarbij hadden zij gebruik gemaakt van ondermeer een geprepareerde boodschappentas. Maar toen zij door de winkelpoortjes gingen, ging het alarm toch af. Beveiligingspersoneel vermoedde al eerder dat zij spullen gestolen hadden, maar had toen meer zekerheid. Daarom werden zij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De 30-jarige vrouw ontkende iets gestolen te hebben. De 47-jarige vrouw ontkende dat eveneens. En de 21-jarige man ontkende ook iets met de diefstal te maken te hebben. De politie heeft proces-verbaal tegen de drie opgemaakt en de geprepareerde boodschappentas in beslag genomen.

* Woensdagavond rond 20.00 uur werd gemeld dat er een man was aangehouden in een winkel in de wijk Zwanenveld. Hij zou een fles drank en etenswaar gestolen hebben. De politie nam daar een aangehouden 18-jarige man uit Arnhem over van het winkelpersoneel. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Hij bekende de diefstal. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (09)